Nogometni klub Osijek u novu sezonu ušao je vrlo dobro te s pobjedom u Kranjčevićevoj i neodlučenim rezultatom na Gradskom vrtu s Dinamom, drži prvu poziciju u HNL-u. Nova stanica za bijelo-plave je Split i derbi utakmica s istoimenim prvoligašem koji drži drugu poziciju na ljestvici HNL-a.

NK Osijek i RNK Split večeras će odigrat svoju 16-tu utakmicu u HNL-u, a devetu na Parku mladeži u Splitu. Bijelo-plavima baš i ne leže domaćini iz Splita jer u svim dosadašnjim susretima u Splitu nisu uspjeli zabilježiti pobjedu, tek dva izjednačena rezultata. Najbliži pobjedi bili su prošle sezone kada su ispustili vodstvo od 0:2, te na kraju izgubili 3:2. U dosadašnjih 15 utakmica u ligi, Osijek je slavio četiri puta (s nekoliko uvjerljivih rezultata), pet susreta je završilo neodlučeno, a šest puta je slavio RNK Split.

Dolaskom trenera Beseka, mnoge stvari su se promjenile u svlačionici, i u glavama igrača. Novi trener polako "gradi" pobjednički mentalitet u svlačionici što je i rezultiralo dosadašnjim dobrim igrama u protekla dva kola. Također ohrabruje činjenica kako igrači vjerno slijede svaku uputu trenera Beseka koji na svakom treningu i na svakoj utakmici pokazuje da im vjeruje, da vjeruje u njihove mogućnosti koje su još i veće od onog što trenutno pokazuju, a pokazuju zasad puno toga dobrog.

Obzirom da još čekamo na prvu pobjedu na Parku mladeži prisjetit ćemo se utakmice koja se odigrala prošle sezone u kojoj je Osijek na Gradskom vrtu slavio s uvjerljivih 4:0. Bila je to utakmica 21.kola, prva domaća u nastavku sezone u koju je Osijek ušao odlučno i borbeno te nagradio svoje vjerne navijače dobrom igrom i visokom pobjedom. Strijelci za bijelo-plave tada su bili Mile Škorić (strijelac dva pogotka), Aljoša Vojnović i Antonio Perošević. Zanimljivo je što niti jedan od strijelaca u toj utakmici danas neće igrati, što zbog ozljeda, što zbog odlaska u Rumunjsku (Aljoša Vojnović). Također, utakmica će ostat zapamćena po tri izuzetno lijepa pogotka (škarice Peroševića, volej Škorića i poluvolej Vojnovića).

Ambicije kluba ove su sezone ipak nešto veće od onih proteklih sezona, ekipa se još slaže i uigrava, a sve to skupa s trenerom Besekom na čelu izgleda već sada jako ozbiljno i dobro te se s pravom nadamo pozitivnom rezultatu u Splitu koji bi nam značio ostanak na samom vrhu prvenstvene ljestvice. Naprijed naši bijelo-plavi!