U sastavu neće biti stopera Maslaća zbog obiteljskih problema, a trener Besek vjeruje kako će njegova momčad uspješno odgovoriti svim zahtjevima na terenu

Nogometaši Osijeka u okviru 5. kola HNL-a sutra navečer gostuju u Koprivnici gdje će im se suprostaviti momčad Slaven Belupa. Koprivničanci još nemaju pobjedu u ovoj sezoni i sigurno je da će do prvog „troboda“ svim silama nastojati doći u predstojećem ogledu, međutim, Osječani također imaju svoju računicu, u koju se nikako ne uklapa poraz protiv „farmaceuta“. Trenera

Dražena Beseka ne zanima izrazito neugodna tradicija koju bijelo-plavi imaju na ovom gostovanju, a trenutno najviše razmišlja o tomu koga će uvrstiti u početnu jedanaestoricu, imajući u vidu određene kadrovske probleme...
- Nećemo moći računati na Maslaća kojemu smo dali slobodno jer mu se otac bori za život nakon teške nesreće koju je imao, dok su se Mikulić i Šorša, koji su imali problema s ozljedama, uključili u normalan rad i bit će u momčadi. U konkurenciju ulazi i Dominik Mihaljević kojega još nismo mogli koristiti, a vjerujemo da nam može pomoći. I svi ostali su spremni, vidim i ambiciozni što me veseli jer nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica. Sve ćemo napraviti da budemo „fit“, poznato nam je kakav nas protivnik očekuje, a o tradiciji ne želim puno pričati iako je respektiram. Međutim, mi gradimo novu momčad koja bi time trebala biti neopterećena. Vjerujem da ćemo biti na onoj razini na kojoj NK Osijek mora biti te da ćemo prezentirati igru koja će nam omogućiti da dođemo do pozitivnog rezultata. Domaćin će sigurno nastojati doći do prve pobjede u sezoni, no na nama je da ga u tome onemogućimo, da sebe i naše navijače učinimo sretnima i ponosnima, rekao je Besek.

Izvjesno je da osječki stručni stožer mora tražiti novo rješenju na mjestu lijevog stopera, a kao moguće alternacije Maslaću nameću se Lesjak i Arsenić koji su dosad igrali na drugim pozicijama te Džolan koji još nije dočekao svoju priliku.


- Imamo nekoliko kombinacija, a još ću pričekati s objavom sastava. U kadru sigurno imamo igrače koji mogu odgovoriti takvim zahtjevima, a neke smo alternacije za dosad standarni stoperski par isprobavali i na pripremama. Što se Šarića tiče, koliko ćemo ga koristiti, vidjet ćemo tijekom utakmice.

Njegova je želja velika, a na meni i suradnicima ostaje da procijenimo što je najbolje za momčad. Siguran sam da će oni koji budu zaigrali pokazati da zaslužuju povjerenje. Ne volim previše pričati o protivnicima jer nemam jasnu sliku o mogućnostima Slaven Belupa, okrenuti smo sebi da napravimo najviše što možemo. Moramo biti tvrdi i čvrsti, natjecateljski nastrojeni, a Koprivničanci neka brinu svoje brige.


Osvrnuo se Dražen Besek i na dovođenje dvojice novih igrača koji bi trebali biti pojačanja Osijeku. Goran Roce i Tomislav Šarić bili su njegov izbor u slaganju „križaljke“ za bolje i veće rezultatske domete...
- Sigurno da se kao trener dobro osjećam kada u momčadi dobivamo dodatnu kvalitetu. Vjerujem da smo njihovim dovođenjem pokazali kakve su nam ambicije i ciljevi u ovoj sezoni. Na obojici je da potvrde naša razmišljanja kada smo ih odlučili angažirati i da zajedno s ostalim suigračima nastoje učiniti ono što će naše navijače i sve ostale simpatizere ne samo u gradu, nego i šire, učiniti ponosnim. NK Osijek je brend, ovdje su bili vrhunski igrači i u Gradskom vrtu nije lako zadovoljiti ukuse ljubitelja nogometa. U tom cilju smo doveli i njih dvojicu i vjerujem da će se vrlo brzo nametnuti i pokazati da nam mogu itekako koristiti na našem zacrtanom putu.


Na konferenciji za novinare uoči puta u Koprivnicu bio je i dosad standardni stoper Andrej Lukić, koji je svojim pogotkom protiv Istre spasio Osječanima vrijedan bod na domaćem terenu.
- Svjesni smo toga da nas očekuje težak protivnik, uvijek je za nas tako u Koprivnici. Ne trebamo se, međutim, previše opterećivati protivnikom nego se okrenuti sebi, našoj igri i cilju kojega si postavimo u svakoj utakmici. Ako budemo na onoj razini na kojoj trebamo i možemo biti, mislim da ne bi trebalo biti posebnih problema. Baš i nisam nešto zagledao u tradiciju naših međusobnih ogleda, ne zanima me što je bilo prije, to nas nikako ne bi smjelo sputati, pričao je Lukić.