Jako su se rijetko bijelo-plavi iz Splita vraćali neporaženi, ali trener Besek vjeruje da se njegova momčad na pravi način može suprostaviti Hajduku.

Nogometaše Osijeka u nedjelju navečer (21 sat) očekuje gostovanje kod splitskog Hajduka u okviru 7. kola državnog prvenstva. Osječani su put Dalmacije krenuli nakon dva uzastopna poraza, prvo od Slaven Belupa u Koprivnici, a potom i u domaćem ogledu s Lokomotivom. Bodovni učinak bijelo-plavih je skroman, stoga je jasno da svi u Gradskom vrtu priželjkuju dobar nastup na Poljudu, nadajući se pozitivnom rezultatu, a to bi bilo sve osim poraza.

Na konferenciji za novinare trener Dražen Besek je istaknuo:
- Ne smijemo odustajati od našeg puta i upornog rada. Naravno da nije ugodno biti pri začelju prvenstvene ljestvice, ali još uvijek smo u uvodnom dijelu sezone i 90 bodova je u igri do kraja prvenstva. Činjenica je da smo olako primili većinu pogodaka, što je prvenstveno stvar dekoncentracije u pojedinim trenucima utakmice. Skupo nas je to koštalo jer su nam bodovi izmicali, međutim, ne smijemo se pokolebati i predavati bez obzira protiv koga igramo. Nitko nam ne može pomoći osim nas samih, što znači da se samo radom i poštenim odnosom možemo izdignuti iznad problema koji su nas snašli.

Vjerujem u momčad, znam da svaki pojedinac ima još puno prostora za bolji učinak na terenu i nadam se, dakako, boljim rezultatima. Nedostaje nam malo više hrabrosti i odlučnosti, što je povezano i s prethodnim sezonama,p u kojima se momčad Osijeka grčevito borila za opstanak u HNL-u. Želim da mi igrači budu pravi muškarci, bez suviše respekta prema suparnicima. Tako pristupam i susretu protiv Hajduka, pričao je Besek.

Jasno je kako Splićani imaju ulogu favorita pred svojim vjernim navijačima, no kormilar našeg prvoligaša ni u kojem slučaju ne pomišlja na predaju bez velike borbe:
- Ne bih sada govorio o njihovom umoru nakon dvoboja u Češkoj jer će Hajduk sigurno nastojati svim silama popraviti dojam i svoj učinak u borbi za bodove. Stoga nas očekuje motivirani domaćin, njegova brojna i bučna publika, po čemu je Poljud specifičan u HNL-u. Opet idemo na protivnika protiv kojega imamo vrlo neugodnu tradiciju, ali ako ćemo na taj način razmišljati, to nikako ne bi bilo dobro. Moramo biti hrabri, željni uspjeha i agresivni, kako bismo utakmicu učinili zanimljivom i neizvjesnom. Ako se na takav način postavimo na travnjaku, onda nikako nismo bez izgleda, dodao je osječki kormilar.

Kada je, pak, udarna postava u pitanju, određenih će promjena zasigurno biti, ali Besek ne misli previše toga mijenjati u početnoj jedanestorici...
- Vraća nam se Matas na desni bok, a možda se odlučimo za još jednu izmjenu u odnosu na prošlo kolo, o čemu još uvijek razmišljam. Volio bih imati što standardniju momčad, koja bi u kontinuitetu mogla odigrati nekoliko utakmica za redom.

Na konferenciji za novinare bio je i vratar Zvonimir Mikulić koji je svjestan da ga na Poljudu vjerojatno očekuje dosta posla...
- Morat ćemo odigrati dobru obranu, što se ne odnosi samo na zadnju liniju, nego i na veznjake, pa i napadače. Vjerujem da smo u stanju dobro se suprostaviti i tražiti svoju šansu za nešto više. Uvijek se nečemu nadamo uoči svake utakmice, pa je tako i ovaj puta. Moramo svi dati sve od sebe, ispuniti ono što trener od nas traži i od prve do posljednje minute vjerovati da možemo uspjeti u svojim željama da uzmemo barem bod.