Bijelo-plavi su, nogometnim riječnikom, "poginuli na terenu", ali jeftine pogreške i manjak koncentracije rezultirali su novim gostujućim porazom.

Osijek je od prve minute krenuo visoko i otvoreno, a sličnog temperamenta u ovu utakmicu je ušao i Hajduk, koji je nakon izuzetno slabe, pa i nonšalantne partije protiv Zadra, u ovaj susret ušao izuzetno motiviran, nošeni atmosferom koja se stvorila oko ovog susreta. I u takvoj igri nije se dugo trebalo čekati na pogodak, jer su domaći iskoristili pokušaj presinga Osijeka te došli do pogotka u petoj minuti susreta.

Hajduk je iskoristio nedostatak igrača u obrani te je Mezga dugom loptom fantastično izbacio Gotala, koji bježi Laštri te pogađa bliži kut Mikulića. Osijek prvi put prijeti šest minuta kasnije, ali Mešanović loše puca, nakon što se sjajno izborio za poziciju. Igralo se vrlo otvoreno, šanse su se stvarale na obje strane, no mora se priznati da je Hajduk djelovao konkretnije i opasnije. No, i pored toga, odlična prilika za Osijek u 16. minuti. Kalinić je pokupio loptu ispred Šorše, no ona mu ispada i dolazi do Glavaša, koji ima sigurnu poziciju, no Maloča fanatično ulazi u udarac te ga odbija preko gola.

Otvorena igra s obje strane se nastavila, a Barišiću i Glavašu je nedostajalo koncentracija. Prvi je pokušao biti nesebičan, dok je drugom udarac blokiran. S druge strane je uslijedio udarac iz kuta i promašaj Milovića, a nakon toga pokušava i Mezga nakon povratne lopte, no ovog puta Mikulić hvata nakon efektne parade. Do odmora je još jednom probio Barišić te za malo promašio Mešanovića, a Hajduk je pokušao povećati prednost preko Vlašića, no nije to bilo opasno.

U drugi dio se ulazi s dodatnom željom, kako s jedne, tako i s druge strane te se i dalje odvija borbena i sadržajna utakmica. Prvo vrijedi spomenuti situaciju iz 53. minute, kad odlično ubacuje Čuljak, a Milović u posljednji trenutak čisti ispred Vojnovića, koji se već bacio glavom na loptu. Ključan potez povukao je Hari Vukas u 60. minuti, kad uvodi mladog Balića, a on već u prvoj situaciji ima priliku no puca u Mikulića. Zato je puno precizniji bio samo tri minuta kasnije. Ponovno se vrlo jeftino ostalo bez lopte na sredini igrališta, Laštro je presjekao opasan pas, ali samo do Balića, na kojeg Barišić nije dovoljni čvrsto izašao te mu dao priliku da s 20-ak metara postigne prekrasan pogodak za 2:0.

No, nije se Osijek predavao. Samo pet minuta kasnije smanjilo se na 2:1. Matas je napokon ubacio dobru loptu, a na drugoj vratnici skače Glavaš i postiže svoj treći ovosezonski pogodak protiv Hajduka. No, kako se postiglo, tako se četiri minuta kasnije i primilo. Opet je jeftino izgubljena lopta, to je rezultiralo udarcem uz kuta, nakon kojeg Catkaš nadskakuje Barišića te pogađa od lijeve vratnice, na koju Mikulić nije postavio niti jednog suigrača. 

No, ni to nije slomio bijelo-plave, koji su se još jednom uspjeli vratiti u susret. Samo dvije minute nakon što je ušao u igru, Aneff je "na pladnju" poslužio Špoljarića, a junior Osijeka pogađa kraj Kalinića i smanjuje na 3:2. Do kraja se Hajduk potpuno povukao u svoj kazneni prostor, a gosti ipak nisu uspjeli doći do pogotka koji bi osigurao bod, iako je nakon jednog ubačaja Barišića bilo vrlo blizu tome. Tako je susret završio 3:2.

Teško će pasti ovaj poraz, ponajviše zato što su nogometaši Osijek doslovno prolili i posljednju kap znoja na poljudskom terenu, no isto tako su s druge strane imali protivnika koji je u susret ušao jednako fanatično kao i oni. Bod bi ovdje puno vrijedi, no ništa još nije izgubljeno, ostalo je do kraja još 270 minuta borbe.