Naš nogometni prvoligaš poznat je po svojoj školi nogometa koja već dugi niz godina daje brojne talente reprezentaciji, čija generacija U-17 trenutno nastupa na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Hrvatska reprezentacija do 17 godina završila je utakmice po skupinama gdje je zauzela uvjerljivo prvo mjesto u svojoj skupini. Iza naših mladih vatrenih ostala je jedna Austrija koja u svojoj reprezentaciji ima mnogo igrača s našeg govornog područja, domaćin Bugarska te Španjolska. Upravo je u toj zadnjoj utakmici u skupini protiv Španjolske branio i naš golman, Ivan Nevistić.

Za Ivana se već zna u Hrvatskoj, o njemu se priča kao velikom talentu i vjerojatno najboljem golmanu u svojoj generaciji. Nogometni klub Osijek u njemu je dobio jedinog predstavnika ove generacije reprezentativaca, a Ivan je svojim obranama protiv Španjolske pokazao kakav je potencijal. Svojim sjajnim intervencijama, izuzetnim refleksima i sigurnošću kojom je odisao davao je mir svojoj obrani koja je znala da u slučaju njihove pogreške imaju Ivana na golu.

Zahvaljujući Ivanovim obranama za naš nogometni klub čulo se diljem svijeta jer je upravo tu utakmicu prenosio Eurosport.
Hrvatskoj reprezentaciji želimo da nastavi s dobrim igrama i da doguraju što dalje na prvenstvu Europe, a našem Ivanu želimo još mnogo dobrih obrana na golu reprezentacije, ali i jednoga dana na golu našeg NK Osijek. 

Najzanimljivije trenutke utakmice, a ujedno i sjajne obrane Ivana Nevistića možete pogledati na linku

 

Sjajna obrana Nevistića!! (y)68' HRVATSKA U17 0:0 Španjolska U17

Posted by MAXtv Prva Liga on Tuesday, May 12, 2015