Šušak će na Puljane krenuti s napadačkim tandemom Perošević-Vojnović, očekujući od svakog igrača maksimum od prve do posljednje minute.

Uoči nedjeljnog dvoboja između nogometaša Osijeka i pulske Istre 1961 danas je u Gradskom vrtu održana redovita konferencija za novinare. Bila je, što se izvjestitelja, mikrofona i kamera tiče, nešto posjećenija nego većim dijelom sezone što također ukazuje na značaj predstojećeg ogleda.

Novinarima se prvi obratio trener Ivo Šušak

- Kao trener bio sam dosta puta u takvim situacijama da su me čekale značajne utakmice za momčad i klubu, ali su one bile drukčijeg predznaka. To su bile utakmice ili za titulu prvaka ili za osvajanje Kupa, bi sada se prvi puta u karijeri susrećem sa sudbonosnim susretima za ostanak u ligaškom natjecanju. Moram reći kako to nije isto. Kad bih rekao da sam miran onda bih lagao, ali pokušavam u ovoj situaciji biti maksimalno koncentriran i tu svoju koncentriranost i mobilnost prenijeti na momčad i svakog pojedinca. Želja nam je napraviti korak koji može biti bitan za ostvarenje našeg cilja, onoga što svi želimo, a to je ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa, rekao je Šušak.

Kada je sastav u pitanju, osječki je kormilar istaknuo da ima bolju situaciju nego uoči prethodnih susreta, budući da su svi standardni prvotimci u kadru, a izvan konkurencije su nedovoljno spremni Kurtović, Vukobratović, Platero i Špikić.

- Svi koji se nađu u kadru za ovu utakmicu imat će pred sobom obvezu da u nedjelju bude najbolji, da stvorimo simbiozu s navijačima i da taj dvoboj pokušamo riješiti u našu korist. Tada bismo lakše čekali rasplet na nekim drugim terenima, ali i naše preostale utakmice u samoj završnici sezone.

Govoreći o protivniku, Šušak je spomenuo kako su Puljani mnogima i ove sezone napravili dosta problema i kada igraju u gostima:

- Istra je inače momčad koja je u jednom obrambenom rasporedu znala mnogim prvoligašima zagorčati život kroz kontranapade. Mi je u takvom izdanju očekujemo i u nedjelju. No, moramo biti pripravni i na iznenađenja i bit ćemo. Sigurno će naš cilj biti što prije doći do pogotka, međutim, u takvim je ogledima strpljivost majka mudrosti. Naravno da ne bih volio čekati onakav rasplet kao protiv Zadra u Gradskom vrtu jer smo do pobjedonosnog gola došli u sudačkoj nadoknadi vremena, ali je strpljivost itekako bitna. Nastojat ćemo povesti u ranoj fazi utakmice kako bismo natjerali protivnika da se otvori i omogući nam više prostora za naše akcije i da lakše privedemo susret kraju.

Na press konferenciji je bio i povratnik u momčad Antonio Perošević koji će igrati u napadačkom tandemu s Aljošom Vojnovićem.

- Ne bih želio puno govoriti, mi svoju priču trebamo ispričati na terenu. Naravno da smo mi igrači svjesni situacije, ovakav smo pritisak imali i prije Zadra i Zagreba, također na domaćem terenu, pa smo bili uspješni. Siguran sam da će tako biti i ovaj puta. Kada uđemo s takvim pristupom da nas ništa osim pobjede ne zanima, mora dobro završiti. Možda nije bilo lijepe igre, znam da su i gledatelji malo „drhtali“ potkraj obje utakmice, ali nam je trenutno najvažnije doći do pobjede. Mislim da ona ni ovaj puta neće izostati. Slažem se sa šefom koji kaže da moramo biti strpljivi jer će se Istra ovdje doći braniti i čekati svoju šansu iz protunapada. No, imamo mi rješenja i za to, na sve smo spremni i ne mogu nas ničim iznenaditi.

Perošević je naglasio kako će bijelo-plavi sigurno dati sve od sebe da osvoje bodove, nadajući se kako će na kraju i navijači zadovoljni napustiti tribine:

- Mogu samo obećati da ćemo svi koji istrčimo u prvih 11 dati sto posto, svoj maksimum, a kako će tko reagirati – teško je reći. Pritisak je sigurno veliki, zadnji smo na tablici, cijelo vrijeme igramo u tom nekom psihološkom grču, ali nema nikakvog alibija. Idemo pobijediti, zaključio je Perošević.