Šušak se potajno nadao rezultatskom iznenađenju, ali je brzo postao svjestan da Osijek nema nikakvih izgleda protiv viceprvaka Hrvatske

Nikakvih izgleda Osijek nije imao na riječkoj Kantridi. Rijeka je potvrdila kvalitetu, a bijelo-plavi su, unatoč najavama da će se pokušati hrabro suprostaviti domaćinu, izgledali potpuno nemoćno. Moramo objektivno zaključiti da je velika razlika u odnosu snaga u korist viceprvaka Hrvatske, o čemu svjedoči i rezultat od  3:0 koji je mogao biti i uvjerljiviji. Dakako, trener Osječana Ivo Šušak na konferenciji za novinare samo je mogao konstatirati da je pobijedila puno bolja momčad:

"Čestitam Rijeci koja nam nije ostavila nikakve izglede da dođemo do nekakvog plijena. Znali smo njihovu snagu, međutim, kakvi bismo mi bili sportaši da se nismo baš ničemu nadali... No, namjerili smo se na raspoloženog, očito i prejakog protivnika. Nama preostaje utakmica na domaćem terenu protiv Slaven Belupa i imamo velike šanse, dakako uz pobjedu, izboriti opstanak u Ligi. Vratit će nam se neki igrači koje ovaj puta nismo imali na raspolaganju, imat ćemo ponovno i veliku podršku naših navijača i ne sumnjam u priželjkivani ishod tog dvoboja. Dakako da pratimo i što se događa na terenima gdje igraju naši konkurenti, priželjkući ishode koji bi nam išli na ruku. Što se tiče Zadra i njegove licence, mogu reći da se ne veselimo tuđoj nesreći, ali su takve stvari u našem nogometu konstanta."

Svjestan je Šušak, što se tiče riječkog dvoboja, da su šanse bile, zapravo, minimalne i prije samog početka susreta...

"Postavili smo malo zatvoreniju varijantu, uzdajući se da nešto možemo napraviti iz kontre i polukontre, ali nismo uspjeli. Osjetio se izostanak trojice igrača u našim redovima, a žao mi je što je u posljednji trenutak otpao Jamak koji je osjetio velike bolove u leđima. Vojnovića sam izvadio na poluvremenu jer ima dva žuta kartona i želio sam ga sačuvati za presudnu utakmicu s Belupom, kada je već bilo izvjesno da na Kantridi jako teško možemo nešto promijeniti u rezultatskom smislu."

Uspješni kormilar Riječana Matjaž Kek mogao je još jednom biti vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi:

"Hvala kolegi na čestitkama, a ja ih upućujem svojim igračima koji su bili jako dobri na oproštaju od naših navijača i našeg stadiona za koji smo ipak emotivno vezani. Igrali smo angažirano, agresivno i ono što mi se najviše sviđa – okomito. Naši vezni igrači sve više prihvaćaju takve zahtjeve igre i bez obzira što preuzimaju veći rizik, baš mi se sviđa kako sada izgledamo u tom segmentu igre! Sezona je bila sjajna, opet smo drugi na tablici, osvojili smo i rekordan klupski broj bodova, postigli i dosad najviše pogodaka, zaista mogu biti sasvim zadovoljan jer smo ipak odigrali jako veliki broj teških utakmica. Hvala i navijačima koji su cijelo vrijeme bili uz nas. Veselim se i zaključnom dvoboju  s Dinamom, sa željom da i u Maksimiru budemo pravi i prepoznatljivi."