Osijek i Slaven Belupo u pravilu su uvijek igrali efikasne i zanimljive utakmice, gdje su uvijek u igri sva tri tipa. Ipak, danas je vrijeme da se po deseti puta u Gradskom vrtu dogodi pobjeda domaćina.

No, u lošim podacima susreta protiv Slaven Belupa ipak postoji jedna pozitivna stvar. Današnji susret ne igra se u Koprivnici, gdje Osijek nije slavio desetak godina, nego ipak u Gradskom vrtu, gdje je Osijek slavio devet puta, Slaven Belupo šest, a osam puta su podijeljeni bodovi. Računica je jasna, deseta pobjeda je imperativ, protiv Slavena, koji danas ipak neće imati motivaciju kao bijelo-plavi.

Najlošiji domaću utakmicu ove sezone Osijek je odigrao upravo protiv Slaven Belupa. Gubilo su 0:3, a onda se u posljednjih pet minute gotovo vratili i osvojila bod. Postigli su dva pogotka (Škorić i Mešanović), a milimetri su nedostajali da Mešanović postigne i treći pogodak. Slaven je tad do bodova došao na krilima Marka Mirića, nogometaša koji danas neće nastupiti, budući da je u posljednjem susretu dobio treći žuti karton.

Ovo neće biti svakodnevna utakmica upravo zbog činjenice da Osijek igra "za goli život", a Slaven dolazi odraditi posljednje kolo. Naravno, i kod njih će biti igrača koji će se htjeti dokazati, ali za očekivati je da danas igra samo jedna momčad, ona koju će bodriti više od 10.000 navijača. I nije ovo prva ovakva utakmica Osijeka, a srećom, sve do sada, u posljednje dvije godine, ostvareni su rezultati kojima su se nadali. Samo da bude manje drame nego prošle sezone protiv Dragovoljca ili nedavno protiv Zadra, kad je pogodak vrijedan ove situacije, gdje bijelo-plavi odlučuju sami o sebi, postignut u posljednjim trenucima susreta.

Zanimljiva je i činjenica da je Tomislav Šorša, nogometaš koji rijetko postiže golove, čak tri puta zabijao Slavenu u Gradskom vrtu, a bilo bi lijepo i danas vidjeti njegov pogodak. Ukupno, susreti su bili efikasni, gdje se u prosjeku postizalo 2.5 gola po susretu, a u posljednja dva su gledatelji vidjeli po čak pet pogodaka, odnosno već spomenutih 2:3, ali i 4:1 od prošle sezone, kad su zabijali Cesarec, Dugandžić, Šorša i Barišić. Već spomenutom Šorši je upravo to bio posljednji pogodak u dresu svog kluba.

Susret sudi Fran Jović, isti sudac koji je Osijeku sudio utakmica protiv Zadra, a ovo će mu biti četvrti susret Osijeka u kojem će dijeliti pravdu ove sezone. Slavenu Jović sudi tek četvrti put, a sudio je i jednu međusobnu utakmicu ove dvije momčadi. Bilo je to u sezoni 2011./2012. kad je Osijek slavio 2:0. Ponovilo se!