Nogometaši Osijeka danas su započeli pripreme za proljetni dio sezone koji počinje 7. veljače.

Na prvom okupljanju u Gradskom vrtu bili su svi igrači pod ugovorom, a dopuštenje trenera Tomislava Rukavine da se ne pojave na prozivci imali su Filip Lončarić i Nermin Jamak i to iz obiteljskih razloga.

Njih dvojica su dobili poneki dan odmora više i sredinom idućega tjedna će se priključiti suigračima. U svlačionici više nema Josipa Mišića koji karijeru nastavlja u Rijeci, dok je za sada jedino pojačanje bijelo-plavih povratnik u osječke redove Aljoša Vojnović.

„Vjerujem da ćemo dovesti još poneko pojačanje jer nam ona trebaju za bolje igre i rezultate u nastavku sezone. Neki su razgovori u tijeku, a očekujemo da će nam i Rijeka nekoga posuditi idućih dana, što će ovisiti o tomu koga njihov trener Kek neće imati u najozbiljnijim kombinacijama. Najpotrebniji nam je kvalitetan napadač, međutim, takvog je i najteže dovesti. No, nešto ćemo pokušati, baš kao i u ostalim linijama momčadi“, rekao je Rukavina pred okupljenim novinarima.

Što se odlazaka tiče, aktualna je posudba Marka Dugandžića u redove jednog talijanskog drugoligaša čije ime se još javno ne spominje.

Inače, Osječani će svakodnevno trenirati u svom gradu do 20. siječnja kada je predviđen odlazak na desetodnevne pripreme u Novigrad gdje će naš prvoligaš odigrati i četiri jače kontrolne utakmice. Prethodno će se, bez obzira na teške terene, nastojati osigurati i dvije-tri provjere u Osijeku ili okolici s nekim od nižerazrednih klubova.

Foto: Josip Bilić