Svjestan je trener bijelo-plavih da je njegova momčad imala i sreće jer gosti nisu iskoristili neke vrlo dobre prigode dok  se Toplak obrušio na suca Marića.

Na konferenciji za novinare po svršetku dvoboja između Osijeka i Intera treneri su, dakako, bili posve različitog raspoloženja. Samir Toplak je žalio za propuštenim prigodama svoje momčadi, dok je Zoran Zekić, unatoč primjedbama na igru, poglavito u drugom dijelu, iskazao zadovoljstvo ostvarenom pobjedom u svom premijernom vođenju bijelo-plavih. 

-       Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena u kojem smo došli u vodstvo  i imali još nekoliko pokušaja, baš kao i gosti, Inter je bio dominantan u nastavku. Moji su se igrači nekako po inerciji povukli, ostavljali protivniku dosta  prostora, to je ono što je bilo problematično i ranije u našoj momčadi, a sada se samo potvrdilo. Jedanaesterce ne bih posebno komentirao, iako za prvi znam da je nedvojbeno postojao, a drugi ću pogledati u snimci. Gosti ipak trebaju uzroke poraza tražiti u spoznaji da svoju dobru i našu lošu igru u drugih 45 minuta nisu znali pretočiti u bolji rezultat. Znao sam gdje dolazim, igrači su nam također svjesni određenih manjkavosti i problema u igri, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego posvetiti se ozbiljnome radu kako bismo skupili što više bodova  u prvom dijelu sezone, uvodno se novinarima obratio Zekić.

Šef stručnog stožera našeg prvoligaša suočio se s pitanjem da mu je momčad u fizičkom smislu izgledala prilično potrošeno, pojedinci su na terenu djelovali iscrpljeno, pa je Inter dobrim dijelom susreta uspio nametnuti svoj ritam igre:

-       Ne bih želio to komentirati jer bi se možda odnosilo i na rad moga prethodnika što mi nije cilj. No, trojica-četvorica naših prvotimaca već su mi do 60. minute sugerirala da ih mijenjam! Činjenica je da nam se momčad i neracionalno troši kroz trku, napadamo pojedinačno i bespotrebno gubimo snagu. Možda sam i ja pogriješio jer sam proteklih dana prvenstveno radio na većoj napadačkoj učinkovitosti, a očito je da ćemo morati pojačati defanzivni blok. O kvaliteti igre kada imamo loptu još neću ni govoriti jer je to za nas danas bila misaona imenica i puno toga trebamo nadograđivati. S druge strane, zadovoljan sam kako je Škorić odigrao na mjestu stopera, njegovo igračko znanje nije upitno, a da smo uspjeli ostvariti dominaciju i nadmoć, još bi i više došao do izražaja kao potpora veznjacima iz zadnjeg reda. Osim toga, uz Mileta je i Lukić djelovao sigurnije i kada drugi igrači postanu mirniji u svojim reakcijama, svima će nam biti lakše.

Želio je Zekić još nešto istaknuti, ponukan brojnim kritikama i prozivanjima kada mu je igrački kadar u pitanju..

-       Da budem iskren, 15 dana sam u gradu, otkako sam preuzeo momčad, a još nisam čuo niti jednu pozitivnu riječ! Nisu se ovi igrači, bili da su izašli iz juniora ili su došli sa strane, sami stavili na raspolaganje Klubu i trenerima i ne treba ih isključivo kritizirati. Oni osjećaju to nepovjerenje, a uz psihološki pritisak uslijed situacije na tablici, jasno je da im nije lako odigrati utakmicu u kojoj se, uvjetno rečeno, moraju osvojiti bodovi. Imamo sada  pet dana do nove utakmice u kojoj moramo podići razinu igre, vjerujem da će nam se u konkurenciju vratiti i neki ozlijeđeni igrači i da će to ubuduće izgledati bolje.

Kormilar Zaprešićana osuo je „paljbu“ na suca Brunu Marića, smatrajući ga najvećim krivcem što je Inter u Gradskom vrtu ostao bez ijednog boda:

-       Teško mi je uopće  i početi nešto konkretnije govoriti o ovoj utakmici, ali prvo čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi jer je, što se tiče igre, sve bilo korektno. Moji igrači nisu uspjeli zabiti golove iz onih prilika koje smo imali u drugom poluvremenu, međutim, to nikome ne daje za pravo da taj trud koji dečki ulažu – uništi. Čovjek će svoju dnevnicu pokupiti, a ja svoju plaću, kao ni moji igrači, nisam vidio par mjeseci. Pun sam emocija jer su nam suci u devet kola dosudili čak šest penala za protivnike gdje su snimke pokazale da su četiri izmišljena. Ako smo mi ti koji trebamo ispasti, onda je bolje da ispadnemo odmah i bespotrebno ne trošimo lovu. Da je ostalo 1:0 ne bih ništa komentirao jer smo imali dovoljno vremena u nastavku susreta da okrenemo stvari u našu korist, no nismo bili precizni u završnici. A onda, kada je gol visio u zraku, sudac nas sasječe i oduzme nam svaku nadu. Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio, ali ne mogu ovoga trenutka trezveno razmišljati. Kolegi Zekiću i njegovim igračima još jednom čestitam na osvojenim bodovima.