Nogometaši Istre i Osijeka od 15 sati istrčavaju na pulski stadio Aldo Drosina. Bitan je to susret za obje momčadi, a prijenos vam donosi Mario Mihić.

NK Istra 1961  2 - 1  NK Osijek

 

90' + 4 kraj utakmice u kojoj Osijek i ovoga vikenda ostaje bez ijednog boda. I na pretposljednjem mjestu na tablici. Istra nije odigrala ništa posebno, možda bi neriješen ishod bio i najrealniji, ali bodovi ipak ostaju na Aldo Drosini. Puljani sada već imaju osam bodova prednosti u odnosu na svog današnjeg protivnika i puno mirnije mogu nastaviti prvenstvenu utrku, što se za momčad Osijeka nikako ne može reći. Naprotiv... Pozdrav iz Pule!

90' +4 opet prosvjeduju bijelo-plavi nakon što je Špičić s lijeve strane ušao u kazneni prostor, pokušao prevariti M. Pamića, činilo se da je igrača Istre pritom lopta pogodila u ruku, ali Frković nije drugi puta pokazao na bijelu točku.

90' + 2 Mandić se našao u prigodi za izjednačenje, ali je traljavo pucao, valjda želeći prebaciti dvometraša Ivešu sa svega 7-8 metara od njegovih vratiju.

90' + 1 sada je sreća spasila Osječane! Šarić je poklonio loptu domaćim nogometašima, Svraka je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je odsjela na gredi.

90' igrat će se 4 minute u sudačkoj nadoknadi.

90' Pamić efektno pokušava "škaricama", nije bilo precizno, ali je zaradio pljesak s tribina.

87' posljednji puta mijenja Zekić: Aganspahić umjesto Arsenića.

85' požutio je Kasalica.

85' sada su Puljani sasvim blizu pobjede, a Osječani, nažalost, na rubu još jednog poraza, iako su danas prvi došli u vodstvo.

78' Osječani su prosvjedovali u toj situaciji smatrajući da sudac Frković prethodno nije vidio prekršaj gostujućeg igrača u borbi za loptu...

78' lopta je s lijeve strane ubačena u kazneni prostor, Nikolić je u skoku bio spretan i asistirao usamljenom Marokancu na desnoj strani, a Bouhna iz blizine nije mogao pogriješiti, poslao je loptu u mrežu nemoćnog Žitnjaka.

78' 2:1 - BOUHNA

76' posljednja izmjena u momčadi Istre: M. Pamić je zamijenio Mišića.

75' druga zamjena kod Osijeka: izlazi Grgić, ušao je Mandić.

71' dosta griješe i domaći nogometaši, tako da bi moglo biti još prilika za bijelo-plave do kraja...

68' na suprotnoj strani Marokanac Bouhna je pretrčao Lukića i ušao u šesnaesterac, ali nije uspio uputiti udarac.

68' odlična prigoda za Grgića koji je neometan preslabo pucao sa desetak metara nakon dobrog proigravanja Šorše!

66' šteta što Osijek nije duže izdržao bez primljenog gola, ovako je sve rezultatski vraćeno na početak...

63' evo odmah i izjednačenja. Svraka je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gostujućih vratiju, mirno se namjestio na udarac i pogodio sam lijevi kut ispruženog, ali ipak prekratnog Žitnjaka.

63' 1:1 - SVRAKA

61' mijenja i Rubčić. S terena je povukao Zlomislića, a u nastavku ćemo gledati Vukovića.

59' prva izmjena kod Osječana. Na klupu je otišao Čuljak, a ušao je Matas.

57' 0:1 - ROCE (11m). Grgić je prethodno asistirao Šorši, ovaj je pucao iz blizine, a Žižić loptu zaustavio rukom na putu prema vratima. Klasičan kazneni udarac, a Puljanin Roce je "rastavio" Ivešu i loptu poslao u lijevi kut za 0:1. Žižić je dobio žuti karton zbog igranja rukom.

56' jedanaesterac za Osijek!

53' Tvceiba je dobio žuti karton.

46' počeo je drugi dio susreta između Istre 1961 i Osijeka. Šorša je prvi pucao iz daljine, nije bilo potrebe da Iveša intervenira.

45' +2 kraj prvog poluvremena.

45' igrat će se dvije minute u nadoknadi vremena.

43' Šarić je pokušao glavom, Iveša je još jednom bio na mjestu.

42' evo i šanse za bijelo-plave. Šorša je prošao kroz sredinu, precizno proigrao Grgića koji se našao ispred Iveše. Vratar Istre istrčavanjem je spriječio pogodak.

40' ulazimo u posljednjih pet minuta prvog dijela, sumnjamo da oko 800 gledatelja, koliko ih sada ima na tribinama, može biti zadovoljno viđenim...

35' teško Osječani zadržavaju loptu u svom posjedu, tako da nema ni pravih prijetnji domaćem vrataru.

29' sada žuto-zeleni imaju inicijativu, pa je lopta češće na onom dijelu terena koji pripada Osijeku.

26' upravo je Zlomislić imao obećavajući situaciju za dobar udarac, sa 15 metara pucao je preko vratiju.

23' javna opomena za Zlomislića.

19' dvije lijepo prilike za Puljane u istoj minuti. Prvo je Heister ugrozio Žitnjak s lijevog boka, a nakon ubačaja iz kuta glavom je pucao visoki Žižić, srećom po goste - lopta odlazi iznad grede.

18' sada je požutio i Lesjak zbog oštrijeg starta i to na centru igrališta...

17' ozlijeđenog Đurića zamijenio je Svraka.

16' Grgić je vrlo opasno zaprijetio udarcem sa 17 metara, lopta je zamalo otišla uz lijevu vratnicu.

13' žuti karton dobio je Roce.

11' prva prava prilika na utakmici. Iz kornera je ubacio Đurić, sam je ostao Zlomislić i sa desetak metara glavom pucao pokraj desne vratnice.

9' Bouhna je odgurnuo Arsenića u poziciji kada je Istra mogla nešto više učiniti pred suparničkim vratima.

8' Kasalica je imao dobru situaciju u prodoru s lijeve strane, međutim, ubačaj u sredinu bio mu je vrlo loš i neprecizan.

3' prvi udarac, uputio ga je Lesjak sa 17 metara, lopta nije išla u okvir vratiju. Odmah zatim, tek iz nešto veće udaljenosti, pokušava i Špičić, a Iveša je iskazao sigurnost u svojoj prvoj intervenciji.

1' utakmica je upravo počela, a s tribina je prati oko 600 gledatelja.

Glavni je sudac Frković iz Gospića, a njegovi pomoćnici Loparac (Sladojevci) i Kožarec (Domaslovec).

Trener Istre Robert Rubčić odlučio se za ovu jedanaestoricu: Iveša, Zolotić, Žižić, Ojdanić, Bouhna, Đurić, Zlomislić, Zolotić, Heister, Kasalica i Nikolić. Pričuve su: Brkić, Gojković, Vuković, M. Pamić, Svraka, Repić i Hadžić.

Osijek će, dakle, igrati u sastavu: Žitnjak, Arsenić, Lesjak, Lukić, Špičić, Tcveiba, Šarić, Šorša, Čuljak, Roce i Grgić. Na klupi su: Mikulić, Džolan, Mandić, Ugarković, Anić, Aganspahić i Matas.

Nakon što su zbog ozljeda i kartona za ovu utakmicu otpali Perošević, Kurtović i Škorić, evo novog problema za stručni stožer Osječana. Na zagrijavanju je bolove osjetio standardni vratar Mikulić, pa će na njegovo mjesto uskočiti Žitnjak. Zanimljivo je istaknuti kako je Borna Žitnjak na osječkim vratima debitirao baš protiv Puljana, ljetos u Gradskom vrtu kada je rezultat bio neriješen 2:2.

Pozdrav sa stadiona Aldo Drosina u Puli!