Od srijede do ponedjeljka igrale su se utakmice I.HNL za Kadete, Pionire i Juniore. Odigrano je sedam utakmica u kojima je ostvareno pet pobjeda uz dva poraza. 

U srijedu je odigran veliki derbi između Osijeka i Dinama, naravno, radi se o Kadetima i Pionirima. Naš klub je u tim selekcijama još uvijek donekle ravnopravan (ponekad i uspješniji) momčadi iz Zagreba. Od 15 sati na pomoćni teren Gradskog vrta izašli su Pioniri ovih dvaju momčadi. Momčad Dinama vodeća je u prvenstvu dok su naši bijelo-plavi na petom mjesto (do ove utakmice razlika je bila sedam bodova). Obzirom na domaći teren, Pioniri nisu bili u poziciji nekakvog „autsajdera“ što su na kraju pokazali i na terenu. Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno. Mogli su domaćini iskoristiti neku od svojih prigoda, nažalost to nisu učinili. Drugo poluvrijeme Dinamo dominira, a na kraju je to i rezultiralo pogotkom koji je i odlučio susret. U 50.minuti susreta Dinamo je izveo korner te nakon gužve u kaznenom prostoru glavom za vodstvo plavih zabija Zvonimir Šaranić. Do kraja susreta Osijek nije uspio izjednačiti, a u nekoliko navrata istaknuo se i golman bijelo-plavih Luka Dubrović. Rezultat je na kraju ostao 0:1 i Dinamo je tako povećao svoju prednost nad Osijekom na deset bodova i zadržao prvu poziciju. Bijelo-plavi su i dalje na petom mjestu.

Odmah nakon utakmice Pionira Osijeka i Dinama, na teren su izašle kadetske momčadi Osijeka i Dinama. I u ovoj dobnoj kategoriji plavi iz Zagreba su vodeći, dok su bijelo-plavi na sedmom mjestu. Utakmicu puno bolje otvaraju bijelo-plavi prilikom u petoj minuti utakmice. Na pokušaj loba, golman Dinama vršcima pstiju brani loptu da ne uđe u mrežu „plavih“. Nakon toga još dvije izvrsne prilike za Osijek, no napadači u srijedu nisu imali svoj dan. Realan rezultat nakon prvih 30 minuta utakmice trebao je biti 2:0 za Osijek. Kako u nogometu biva, ako ne iskoristiš svoje prilike, bit ćeš kažnjen. Tako se i dogodilo. U 36.minuti solo akcija Tomislava Kneževića, precizan udarac s oko 17 metara i Dinamo vodi u Osijeku. Nažalost, igra bijelo-plavih nakon toga skroz se raspala i Dinamo je samo iskoristio ponuđeno. Do kraja utakmice zabili su domaćinima još četiri pogotka. Prvo je Mario Čuže zabio u 40.minuti za 2:0, a nakon njega dva pogotka postigao je Sandro Kulenović (45.,48.min). Konačni rezultat, 5:0, postavio je Tomislav Marelja u 75.minuti. Dinamo nakon ove utakmice ostaje vodeća momčad, a bijelo-plavi su si ovim porazom zakomplicirali poziciju na tablici.

Nakon Dinama u srijedu, u četvrtak u goste Osijeku došla je Rijeka. Utakmica Juniora mogla se pratiti i putem live streama na službenim stranicama kluba. Prvo poluvrijeme bijelo-plavi su bili bolji i to su uspjeli kapitalizirati s dva pogotka. Riječane je prve načeo kapetan bijelo-plavih, Josip Špoljarić. Pred sam kraj prvog poluvremena, „jocker“ s klupe Bruno Brlić zabija za 2:0 i odvodi Osijek mirno na odmor. U drugom poluvremenu gledali smo nešto angažiraniju Rijeku, ali bez konkretne prigode, dok su bijelo-plavi mirno i kontrolirano priveli susret kraju te zabilježili vrijednu pobjedu. Osječani se trenutno nalaze na petom mjestu prvenstvene tablice, dok su gosti iz Rijeke na posljednjem mjestu.

Visoku pobjedu u nedjelju su ostvarili Kadeti protiv Intera iz Zaprešića. Odmah na samom početku utakmice bijelo-plavi su pokazali kako neće imati milosti prema gostima. Već u prvoj minuti susreta Marin Magdić zabija za vodstvo Osijeka. Gosti se nakon nisu najbolje snašli, a Kadeti su dominirali susretom. Bolja igra bijelo-plavih urodila je plodom i u 31.minuti Marin Magdića zabija svoj drugi pogodak na utakmici. Osijek vodi 2:0. Tek što su krenuli s centra, gosti su primili i treći pogodak. Ivan Ikić u 34.minuti povećava vodstvo Osijeka. Utakmicu je rezultatski zaključio Tomislav Soldić pogotkom u 37.minuti za 4:0. Bila je to odlična utakmica bijelo-plavih koji su se iskupili za poraz u srijedu protiv Dinama.

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o svim utakmicama.

Srijeda
Pioniri vs Dinamo 0:1
Kadeti vs Dinamo 0:5

Četvrtak
Juniori vs Rijeka 2:0
(Špoljarić, Brlić)

Nedjelja
Pioniri vs Inter Z. 2:0
(Kuzminski, Lozić)
Kadeti vs Inter Z. 4:0
(Magdić 2, Ikić, Soldić)

Ponedjeljak
Pioniri vs Šibenik 1:0
(Vinogradac)
Kadeti vs Šibenik 2:1
(Celić AG, Ikić)