Osječani su stvarali šanse, ali su ih, posebno u prvom dijelu, olako propuštali i ostali bez dva boda.

I kad Osijek odigra sasvim solidnu utakmicu, kao u petak navečer protiv Slaven Belupa, to ne mora i ne može biti jamstvo da će ostvariti i toliko željenu pobjedu. Jasno je da Osječani u svojim redovima nemaju kvalitetu za gornji dio tablice, ali da ne moraju baš biti ni pretposljednji, vidjeli smo protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak, koji je u Gradskom vrtu imao podređenu  ulogu, bez obzira što je u nastavku izgledao dosta bolje nego u prvom poluvremenu. Na kraju je susret završio bez golova, a na konferenciji za novinare Zoran Zekić je imao puno više pohvala, nego primjedbi na adresu svojih igrača: 

Sa svim mogu biti vrlo zadovoljan, osim s rezultatom, naravno. Nadali smo se pobjedi i vjerovali u nju, ali nismo imali pravog realizatora, pa ni dovoljno sreće u nekim situacijama. Mislim da smo zaslužili sva tri boda jer smo bili dominantni i imali inicijativu protiv odličnog protivnika koji u svakoj utakmici teži posjedu lopte i često to i uspjeva ostvariti. Ovaj puta smo ga u tome onemogućili, igrači su se držali dogovora i mogu im čestitati na onome što su pokazali. Rekao sam i u svlačionici da sam zadovoljan i da, ako nastave tako igrati i dalje, za Osijek sigurno dolaze bolji dani. Ne treba smetnuti s uma da su opet igrali pod velikim pritiskom, u atmosferi koju svi znate kakva je, a pokazali su da mogu. Šteta što  nismo pobijedili, ali mi je ovaj pristup, igra i odgovornost mojih igrača na terenu ohrabrenje za ono što nam slijedi, rekao je kormilar osječkog prvoligaša.

Osječanin na klupi Slaven Belupa, Željko Kopić na kraju je bio zadovoljniji konačnim ishodom utakmice, svjestan da je Osijek ipak više i opasnije prijetio:

Kada imate iza sebe negativnu rezultatsku seriju, tjedan dana ranije izgubite na svom terenu, makar to bilo i od Hajduka, onda je ipak najvažnije ne izgubiti i sljedeću u gostima. Znao sam da će domaćin biti agresivan i da će nas pritiskati zbog svoje situacije na tablici, pa mi je bilo važno da naši igrači odgovore hrabro što su i učinili. Istina je da mi uvijek želimo imati što veći posjed lopte, no Osijek je ovaj puta učinio dosta da bi nam poremetio ritam. Nismo poraženi i na to moramo gledati pozitivno, razmišljajući već o tome kako dobiti Inter u Koprivnici.