Osječki trener čestitao je svojim igračima na vrlo dobrom izdanju protiv drugoplasiranog Hajduka čiji je kormilar žestoko kritizirao svoju momčad.

Napokon je i Zoran Zekić mogao sretan i zadovoljan doći na konferenciju za novinare nakon jedne prvenstvene utakmice u HNL-u. Na pobjedu je, kao i svi mi, čekao još od sredine rujna kada je preuzeo momčad koja je tada bila bolja od zaprešićkog Intera, a potom sve do jučer nije osjetio to zadovoljstvo jer su Osječani uglavnom gubili, uz poneki „mršavi“ remi na domaćem terenu.

No, Hajduk je jučer zasluženo poražen u Gradskom vrtu, ne samo stoga što su Splićani odigrali loše, nego je razlog i u vrlo dobrom nastupu bijelo-plavih koji su po svemu zaslužili tri osvojena boda.
- Prvo moram čestitati svojim igračima jer su zaista zaslužili pohvale. Govorio sam im i prije utakmice da se u našoj momčadi i svakom pojedincu kriju ne baš male rezerve i ovaj puta se pokazalo da Osijek može biti i razigran i opasan, da možemo nadjačati i takvog protivnika kakav je Hajduk. Gledajući utakmicu u cjelini, sigurno je da smo zaslužili ovu pobjedu jer smo stvorili dosta prilika, bili opasniji i konkretniji, a uz postignuti pogodak još nam je jedan i poništen, uz neiskorišteni jedanaesterac i onaj Štrkaljev „zicer“ kada su gosti spašavali svoja vrata na gol-liniji. S druge strane, Hajduk je malo toga napravio, uspjeli smo ga neutralizirati i sada se nadam da ćemo ovakve igre moći ponavljati jer bismo bili idioti kada bismo pomislili se pretjerano veselili, ne razmišljajući već sada o onome što slijedi, pričao je Zekić.

Trener Hajduka Damir Burić bio je vidno ljutit i neraspoložen, što je prezentirao i u svojim prvim rečenicama na press konferenciji:
- Prvo moram čestitati Osječanima na igri i pobjedi, pokazali su kako se bori za svoj klub. Mi smo bili čista suprotnost. Mlako smo, nikako, ušli u utakmicu, bez pravog angažmana, neprofesionalno i neborbeno. Osijek je dobio svaki duel, nametnuo se žustrinom i agresivnošću, a svoju momčad nisam mogao prepoznati. Pomislio sam kad je Kalinić obranio jedanaesterac da će mojim igračima to biti znak da se moraju trgnuti, ali se to nije dogodilo. Ni kritike u poluvremenu nisu nešto posebno promijenile, tako da nam se dogodio poraz. Ovo što je Hajduk pružio bilo je zaista dno dna i sigurno nas čekaju ozbiljni razgovori idućih dana. Ne može se i ne smije na ovakav način pristupiti bilo kojoj utakmici, to je nedopustivo. No, nije mi namjera umanjiti ono što su odigrali i postigli Osječani jer su sasvim zaslužili bodove. Puno su ih više željeli od mojih igrača, pričao je Burić.

Iako Zoran Zekić rijetko u obraćanju javnosti priča o pojedincima, ovaj puta se složio s konstatacijom novinara da je Mile Škorić bio prvo ime susreta:
- On je polivalentan, upotrebljiv igrač i odlično se snalazi na svim pozicijama. Kada sam preuzeo momčad, stavio sam ga u zadnju liniju, potom ga premjestio u sredinu terena, a sada je bio još ofanzivniji i pokazao da može odgovoriti svim zadaćama koje pred njega postavljamo. Treba reći da Mile nije prošao pripreme, da je dosta toga propustio, tako da on sigurno može igrati još bolje. Kao i svi ostali, u to ne sumnjam.

Osvrnuo se osječki kormilar i na propušteni kazneni udarac, naglašavajući da Lesjak nije trebao pucati, nego je loptu uzeo samoinicijativno. Nije uspio svladati Kalinića, a sada ga još očekuje i klupska kazna, najavljuje Zekić:
- Lukić i Škorić bili su određeni za izvođenje jedanaesterca i nije se smjelo dogoditi da loptu uzme Lesjak ili bilo tko drugi, bez obzira koliko se on pritom osjećao dobro i sigurno. Rekao sam već po završetku utakmice da će biti kažnjen, a zamjerio bih mu to i da je postigao pogodak. No, da ne budem pogrešno shvaćen, nemam primjedbi na ponašanje i disciplinu igrača u radu, pa tako ni na Lesjaka, očito mu je došla neka „žuta minuta“ što se ne smije ponavljati.