Vrlo važna i uvjerljiva pobjeda Juniora.

Teško je pronaći riječi kojima bi se opisala subotnja utakmica između Osijeka i Dinama. Glavni teren Gradskog vrta i svi oni koji su došli pogledati utakmicu (njih oko 300) mogli su svjedočiti jednoj sjajnoj nogometnoj igri bijelo-plavih. Kada ti u goste dolazi ekipa koja je sastavljena možda od najtalentiranijih igrača svoje generacije, ekipa koja u svom sastavu ima gotovo sve reprezentativce, nije se baš moglo puno očekivati od domaćina, ali nogomet je takva igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek bolji. Dinamo je došao u Osijek sa sedam „čileanaca“ (reprezentativci koji su igrali četvrtfinale na nedavno završenom SP-u u Čileu) Šemperom, Hudećekom, Kalaicom, Pasaričekom, Morom, Majićem i Lovrenom. Bijelo-plavi su odgovorili s trojicom svojih prvotimaca, Špoljarićem, Štrkaljem i Anićem. Upravo su ova dvojica kreirala mnoge akcije bijelo-plavih. Vjerojatno su i gosti bili iznenađeni pristupom naših Juniora od samog početka utakmice. U 16.minuti utakmice krenula je brza kontra Osijeka u kojoj je Štrkalj iznio loptu koju prosljeđuje Aniću, a ovaj lijepo zabija za vodstvo bijelo-plavih. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo pogodaka, no zato je „sijevalo“ u drugom poluvremenu.

U 53. minuti utakmice iz bezazlene situacije Osijek povećava svoju prednost. Salapić izbija jednu loptu iz obrane koju je pametno pratio Špoljarić, prošao kroz dvojicu stopera Dinama i rutinski zabio za veliko vodstvo od 2:0. Trener domaćih, Miroslav Žitnjak, dobro je posložio svoju momčad koja je kontrolirala susret. Ipak, kakvu takvu nadu gostima donio je Adrian Blečić u 68.minuti pogotkom za 2:1. Nada im je trajala samo osam minuta. Osječani su odigrali još jednu brzu kontru nakon koje se u prilici našao Josip Eling i poentirao nakon drugog pokušaja. Osijek vodi 3:1.

Nakon Elingovog pogotka jasno je bilo da će bijelo-plavi odnijeti vrlo važnu pobjedu. Kada je sudac Vučemilović-Šimunović odsvirao kraj, nastalo je veliko slavlje na klupi naših Juniora koje se nastavilo i u svlačionici. Juniori su trenutno šesti na prvenstvenoj tablici s 16 bodova iz deset utakmica. Čestitamo igračima i treneru Žitnjaku na ovom ostvarenom rezultatu. 

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o utakmici. 

Subota

Juniori vs Dinamo   3:1 (Zapisnik - link)

(Anić, Špoljarić, Eling)

 

 

Grad na Dravi danas slavi. Čestitke Juniorima na pobjedi protiv Dinama koji je danas u svom sastavu imao čak sedam "Čileanaca"

Posted by Nogometni klub Osijek on 14. studeni 2015