Nakon velike subotnje pobjede Juniora nad Dinamom, nastavak pobjedničkog niza ostvarili su u nedjelju Pioniri i Kadeti u utakmicama protiv Istre 1961.

Pioniri su od selekcija koje nastupaju u I.HNL najbolje plasirani (četvrto mjesto) i nekako je bilo očekivano da budu favoriti u ovoj utakmici. Gost je bila Istra 1961 kojoj baš i ne ide najbolje u prvenstvu, naime nalaze se tek na pretposljednjem (15.) mjestu. Trener Priegl dobro vodi svoje momke ove sezone, a u ovoj su utakmici samo nastavili taj svoj pozitivan niz. Od samoga početka utakmice bijelo-plavi su dominirali, a možemo slobodno reći kako je utakmica riješena već u prvom poluvremenu kada su Pioniri ostvarili prednost od 2:0. Prvi pogodak postignut je već u četvrtoj minuti utakmice kada za Osijek zabija Dario Pudić. U 13. minuti utakmice već je bilo 2:0, strijelac je bio Mihael Kuprešak koji ove sezone zaista igra odličan nogomet i u sjajnoj je formi. S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme, a treći i konačni zgoditak djelo je Marka Kosa u 63. minuti. Osječani su tako ostvarili svoju osmu pobjedu iz trinaest utakmica i zadržali četvrtu poziciju. Pioniri su tako došli na samo tri boda zaostatka za Hajdukom koji drži drugo mjesto.

Ako smo rekli da je Istra teško stradala od Pionira, onda što reći za utakmicu Kadeta koji su slavili s visokih 6:1. Dobro je počela utakmica za bijelo-plave, već u devetoj minuti Marin Magdić postiže zgoditak za vodstvo od 1:0 i po razvoju situacije na terenu očekivao se još poneki pogodak u prvom poluvremenu, no on je izostao. Osjetili su Kadeti da mogu nanijeti težak poraz gostima te su u još jačem ritmu počeli drugo poluvrijeme utakmice. Ivan Ikić praktički je zaključio utakmicu, odnosno riješio pitanje pobjednika. Prvo je poentirao u 46. minuti za 2:0, a potom i u 52. minuti za 3:0. No bijelo-plavi nisu stali na tome, Ivan Jakić u 55. minuti dovodi Osijek u veliku prednost od 4:0, a samo pet minuta kasnije Bruno Ivić postiže zgoditak za čistu peticu. Osijek vodi 5:0. Nakon tog vodstva domaćini su malo smanjili tempo, što je očekivano, i gosti su uspjeli postići počasni pogodak. U 67. minuti Andrej Rušnjak zatresao je mrežu Osijeka za smanjenje rezultata na 5:1. Obzirom kakav je bio dan, zadnja je ipak morala biti ona bijelo-plava. Tomislav Soldić postavio je konačan rezultat utakmice od 6:1 pogotkom u 80. minuti. Tim rezultatom završio je dan u kojem je sve bilo na strani Osijeka. Čestitamo igračima i treneru Rudežu.

U nastavku teksta možete pročitati sažeto o utakmicama.

Nedjelja
Pioniri vs Istra 1961 3:0
(Pudić, Kuprešak, Kos)
Kadeti vs Istra 1961 6:1
(Magdić, Ikić 2, Jakić, Ivić, Soldić)