Nakon dužeg vremena Zekić na raspolaganju ima sve igrače, a od onih koji će igrati očekuje hrabrost i odlučnost. 

Nogometaši Osijeka ovoga petka gostuju kod Intera u Zaprešiću, protivnika s kojim je Zoran Zekić, u onom osječkom ogledu, prvi puta sjedio na klupi bijelo-plavih. Tada je u Gradskom vrtu bilo 3:1 za Osječane, a vidjet ćemo kakav će biti ishod dvoboja u kojem su žuto-plavi domaćini. U svakom slučaju, jedini slavonski prvoligaš dosta očekuje na ovom gostovanju što je na posljednjoj konferenciji za novinare potvrdio i osječki kormilar:
- Kompletni smo jer se u momčad vraćaju i oni igrači koji su zbog tri žuta kartona propustili utakmicu s Rijekom. Nema samo mladog Anića koji ima problema s aduktorom dok sam Mandića na neko vrijeme odstranio zbog nediscipline. Mislim da su igrači fizički spremni, dok na psihološkom planu još moramo poraditi. Čeka nas teška utakmica, zasigurno i težak teren, a i nedvojbeno dobar protivnik iako je zapao u malu rezultatsku krizu. S druge strane, bilo bi dobro da mi nastavimo ovu našu mini-seriju od dva pozitivna rezultata u posljednjim ogledima i da taj niz potraje i nakon Zaprešića. Zapravo bismo ga trebali produžiti da možemo govoriti o nekakvom ozbiljnijem kontinuitetu. Mislim da će svi oni koji zaigraju biti puni želje, a onda se imamo pravo nadati uspjehu, pričao je Zekić.
Trener Osijeka ni pred ovu utakmicu nije skrivao početnu jedanaestoricu koja će doživjeti tek neznatne izmjene u odnosu na postavu koja je započela ogled s Riječanima:
- Do prije nekoliko kola nismo standardizirali momčad, sada je to ipak prepoznatljivije. Dakle, igrat će: Mikulić, Arsenić, Lesjak, Lukić, Špičić, Kurtović, Šarić, Šorša, Grgić, Škorić i Roce. Opet kažem, oni će početi utakmicu, a vidjet ćemo tko će ostati na terenu do kraja i u kojoj formaciji.

Jasno je od koga u suparničkim redovima prijeti najveća opasnost, budući da je Ilija Nestorovski među najboljim i najučinkovitijim napadačima HNL-a...
- Da, on je svakako glavna prijetnja, ne samo kao golgeter, nego priprema šanse i drugima. Ima Inter još kvalitetnih pojedinaca, nije slučajno osvojio toliko bodova, dosta više od nas.
Neke je novinare zanimalo je li uistinu moguće da stoper Lukić bude prekomandiran među napadače, što se događalo u prijateljskim ogledima?
- U pripremi utakmice mora se razmišljati o više varijanti. Jedna od tih je i Lukić u vršku napada. Vidjet ćemo i procijeniti što nam je činiti, ako dođe do takve situacije. No, počet će u zadnjem, obrambenom redu.
Ustvrdio je Zekić da nikakvog pritiska za njegovu momčad nema niti se može govoriti da je Inter u tom smislu favoriziran:
- Jedina razlika između domaćeg i gostujućeg terena u većini slučajeva je ta što moraš sjesti u autobus i voziti se, imati večeru, doručak i ručak u tim gradovima gdje igraš, a sve ostalo je uglavnom isto kao i kod nas. Nema, dakle, nikakvog pritiska, tako da ne vidim da je Inter u bilo kakvoj prednosti što se toga tiče, na kraju je istaknuo Zekić.