Osijek je često pobijeđivao u Kranjčevićevoj, ali njegov trener se jedino želi i može pouzdati u motiviranost i odlučnost svojih igrača da na terenu budu pravi i izbore ono po što su krenuli u Zagreb.

Nogometaše Osijeka u nedjelju očekuje vrlo važna prvenstvena utakmica u okviru 19. kola HNL-a protiv Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Bodovi u ovom dvoboju imaju dvostruki značaj, budući da se sastaju dvije trenutno najslabije plasirane momčadi u prvoligaškom natjecanju, a Osječani žele barem zadržati trenutnu bodovnu razliku u odnosu na „Pjesnike“, iako bi bili puno sretniji da ta prednost naraste na gotovo nedostižnih deset bodova. Što se tiče kadra kojega će trener Zoran Zekić ovaj puta imati na raspolaganju, izvjesno je da nekih standardnih prvotimaca neće biti u sastavu, niti na klupi...
- Da, imamo određenih problema nakon kup-utakmice u Koprivnici gdje su nam se neki igrači ozlijedili, a 120 minuta igre na teškom terenu ostavilo je traga i na umoru igrača. Osim toga, Perošević nam je dobio crveni karton, Špičić je također izvan konkurencije zbog tri žuta. Nadam se da će netko od „rovitih“ igrača (Matas, Roce, Čuljak...) ipak biti spreman za nedjelju, da ćemo posložiti momčad koja će odgovoriti onim zadaća koje ćemo pred nju postaviti u nadolazećoj utakmici. Vjerujem da će angažman biti na visokoj razini kao i u prijašnjim ogledima, a onda će, vjerujem, doći i ono drugo, vezano uz igru i priželjkivani rezultat, pričao je Zekić na redovitoj press konferenciji uoči ogleda sa Zagrebašima.

Osijek po nekom nepisanom pravilu tradicionalno igra dobro, vrlo često i rezultatski uspješno u Kranjčevićevoj, ali to Zekiću ne predstavlja apsolutno ništa, niti o tome želi govoriti, smatrajući to posve nebitnim statističkim pokazateljima:
- Ne volim se nikada i nikako opterećivati tradicijama i sada me već lagano već živcira kada se u Klubu očestalo o njima priča, bez obzira gdje i protiv koga igramo. Uopće nije važno što je dosad bilo, dolazi nam sasvim novih 90 minuta. Znam da je Zagreb trenutno u najtežoj situaciji, ali mi je dosta priče o nečijim „zadnjim vlakovima“ za spašavanje i razmišljam samo o tomu kako će igrati moja momčad. Dakle, više bih volio da se priča o nama, da imamo jasnu viziju što i kako želimo, ne samo za jednu utakmicu, nego i u svim preostalim susretima do kraja sezone. Imamo još tri susreta ove jeseni, više se tu ne može ništa učiniti na planu nekog podizanja tjelesne spreme, nego će isključivo odlučivati pristup i motivacija. Puno se u tih 270 minuta može dobiti, ali i puno izgubiti, o tome prvenstveno moramo razmišljati.

Netko je od kolega novinara primjetio da Osijek još uvijek teško uspjeva nametnuti svoju igru izvan Gradskog vrta i postaviti se hrabrije i odlučnije u odnosu na svoje domaćine...
- Ne možeš preko noći stvoriti nekakav napadački gard nakon što se tri sezone grčevito boriš za opstanak. Prije bih rekao da nam je ekipa u nekakvom rovu i boji se da nas netko ne pogodi. No, znali smo odigrati napadački dobro i u onim utakmicama u kojima je rezultat po nas bio negativan. I protiv Istre i u ogledu s Lokomotivom, pa evo i prije neki dan u drugom poluvremenu koprivničkog dvoboja. No, da bi se dobila utakmica u gostima moramo imati ne 11, nego svih 14 raspoloženih igrača. Također, nužna nam je stabilnost u obrani i jasna vizija u napadačkom dijelu, na koji način želimo zaprijetiti suparničkim vratima, odgovorio je Zekić.
Zagreb u svom napadu ima vrlo neugodnog strijelca Gabriela Bobana, pa se postavlja pitanje hoće li mu stručni stožer Osječana posvetiti posebnu pozornost?
- Naravno da ćemo ga pokušati neutralizirati, ali neće on biti jedini protivnički igrač na kojega treba pripaziti. Općenito, ne volim govoriti o pojedincima, niti u svojoj, niti u protivničkoj momčadi jer samo kolektiv može iznjedriti nekog raspoloženog pojedinca na terenu, zaključio je osječki kormilar.