Zekić će na raspolaganju imati sve igrače osim Radotića i Čuljka, a od svoje momčadi očekuje maksimum i nastavak uspješne serije.

Nogometaši Osijeka sutra će još jednom u Gradskom vrtu ugostiti vodeću momčad HNL-a. Nedavno je na osječkom stadionu gostovala Rijeka, a sada stiže zagrebački Dinamo koji predvodi prvoligašku karavanu. Nedjeljna utakmica počinje u 15 sati, a trener bijelo-plavih Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio da je priprema za ovaj susret uobičajena, bez obzira što će s druge strane terena biti objektivno najjača momčad u Ligi.
- Normalno se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, a srećom, osim Radotića i Čuljka, nemamo igrače koji su nam izvan pogona zbog ozljeda ili žutih kartona. Vjeruje da će naša momčad odgovoriti na pravi način postavljenim zadaćama i da će odigrati dobru utakmicu s liderom na tablici.

Može li Dinamo osjetiti zamor „materijala“ nakon završnog europskog dvoboja s Bayernom, bilo je jedno od pitanja za osječkog trenera na pressici u petak?
- Oni imaju toliko širok kadar za HNL da u tome ne vidim nikakav problem. Kolega Mamić napravit će sigurno nekoliko promjena, čitam da je neke igrače i čuvao za ovaj naš susret, pa mi je, eto, drago da nas i takvim pristupom uvažava. Dinamo ima dosta mladih igrača u svojim redovima kojima odgovara ovaj ritam srijeda – nedjelja i sigurno su se već privikli na to. No, nadam se da su se barem mentalno potrošili s Bayernom, pričao je Zekić.

Osijek će, najavljuje njegov kormilar, igrati kao i u prethodnim dvobojima u kojima je nastojao biti bolji i rezultatski uspješniji od svojih protivnika. Uostalom, Osječani imaju pet utakmica u nisu u kojima nisu poraženi, pa se može govoriti i o kontinuitetu dobrih nastupa...
- Mislim da nećemo odstupati od onoga što smo prezentirali u posljednjih mjesec i više dana, uostalom pritom smo ostvarili i pozitivnu seriju. To nam treba biti nekakva nit-vodilja i za dalje. Volio bih da još malo podignemo razinu ritma i agresivnosti na onu razinu kakva je, recimo, bila u ogledima s Hajdukom i Rijekom u Gradskom vrtu. Ne kažem da je protiv Intera, Slaven Belupa i Zagreba bilo loše, ali ipak nisam mogao biti potpuno zadovoljan po tom pitanju. U nedjelju na tom planu moramo biti bolji da bismo mogli parirati Dinamu.

Prvaku se nije lako suprostaviti jer je kvaliteta zasigurno na njegovoj strani. Međutim, to ne mora biti presudno, kao što nije bilo ni u brojnim prethodnim dvobojima u borbi za bodove:
- Imamo neku svoju ideju kako se braniti i na koji način pokušati zaprijetiti gostima . Time su uvjetovane i određene promjene u našem sastavu. Što znači nadigravati se s Dinamom? Sve ovisi o tomu kako ćemo ući u utakmicu, kako ćemo se pokazati već u početnim minutama. Nemamo mi komotnu situaciju da bismo mogli razmišljati kako je Dinamo favorit, pa što napravimo – napravimo. Imamo još ta dva jesenska kola i moramo razmišljati kako povećati bodovni konto. Dolazak prvaka nama ne treba igrati nikakvu posebnu ulogu niti nas opteretiti. Moramo se boriti za sebe i svoj Klub, premalo smo bodova osvojili i tko god nam dolazi, razmišljamo na isti način – pokušati doći do pobjede. Ne znam zašto bi Dinamo već u startu bio u boljoj poziciji nego mi...

Neke je igrače iz svog kadra Zekić javno pohvalio, a puno očekuje i od onih koji ulaze s pričuvne klupe:
- Matas se, očigledno, diže i u pristupu i u formi, zadovoljan sam njime. Općenito, svi su imali priliku pokazati se, igrali su manje ili više i ipak imamo jasniju sliku o mogućnostima svakog pojedinca. U datoj situaciji rekao bih da su svi uglavnom iskoristili svoju priliku. Meni je kao treneru vrlo bitno da igrači koji ulaze s klupe donesu potrebni impuls jer to uvijek može biti prevaga na terenu, dodao je Zoran Zekić.