Trener Osijeka ne može shvatiti odluku sudaca i delegata da se odigra drugo poluvrijeme po gustoj magli od koje se gotovo ništa nije vidjelo na terenu.

 

Potpuno je rezigniran i razočaran Zoran Zekić nakon nedjeljne utakmice u Gradskom vrtu stigao na konferenciju za novinare. Dakako, nikako nije mogao biti zadovoljan rezultatom jer je njegova momčad doživjela poraz, ali se o tome ionako najmanje govorilo, budući da je igra ostala u sjeni činjenice da je drugo poluvrijeme odigrano u neregularnim uvjetima kada se od guste magle gotovo ništa nije vidjelo na terenu, pa su i gledatelji negodovali što je sudac Zebec dopustio da se igra nastavi...

  • - Teško mi je pričati o nogometu nakon svega. Vruće sam glave i mogao bih reći i nešto što možda ne bih smio, ali ovo još nisam doživio! Sramota me je što sam bio dio ovoga cirkusa i ne znam kome ovo treba. Apsolutno ništa nisam vidio u drugom poluvremenu. Čudimo se što nemamo gledatelja na tribinama, a ubuduće će ih biti još i manje. Stajalo sam uz aut liniju i ako ja nisam mogao vidjeti više od polovice terena, kako su onda mogli suci?! Čestitam Dinamu na pobjedi, ali bismo se svi skupa trebali zapitati gdje sve ovo vodi..., nije se ustručavao izjaviti Zekić.

Suci su unatoč potpunoj magli procijenili da utakmicu ne treba prekinuti, a osječki trener je tek nemoćno mogao promatrati kako minute prolaze, a da više od polovice onoga što se događalo na terenu u drugih 45 minuta jednostavno – nije mogao vidjeti:

  • - Ne znam što sam trebao napraviti u toj situaciji – povući momčad s terena i onda čekati da kazne i mene, momčad i klub. Sudac je procijenio da se može igrati, to je njemu na dušu. Valjda je on nešto i vidio, iako mi, recimo, naš vratar Mikulić govori da je mogao raspoznati igrače na najviše tridesetak metara udaljenosti. Od Arsenića sam čuo da ga je Henriqeuz rukama srušio u završnici susreta i da smo zakinuti za jedanaesterac, ali kako pričati o nečemu što nisam vidio?! Ne samo ja, nego ni mnogi drugi koji su bili na stadionu. Ionako je premalo ljudi na tribinama, a uz ovakve cirkuse bit će ih još manje. Tko će dolaziti na utakmice, ako se igra i u neregularnim uvjetima? Što se tiče prvog poluvremena, mislim da se igralo čvrsto i dosta dobro, da smo pritom bili ravnopravni Dinamu sa svojim izglednim šansama koje, nažalost, nismo iskoristili.


Kormilaru Dinama Zoranu Mamiću bilo je najvažnije da je njegova momčad osvojila bodove, iako je i on priznao da je jako malo toga mogao vidjeti u drugom dijelu osječkoga dvoboja:

  • - Kada smo vidjeli kakva je magla, vratili smo momčad s terena i čekali kakvu će odluku donijeti suci. Oni su rekli da s centra vide okvir vratiju na obje strane što je značilo da ćemo nastaviti utakmicu... Inače, znali smo da nas u Gradskom vrtu čeka zahtjevan dvoboj, pojačali smo sredinu terena protiv kompaktnog i čvrstog domaćina koji se i ovaj puta pokazao neugodnim, mogao nas je i kazniti, a na kraju je odlučio sjajan pogodak Pjace za naša tri vrlo značajna boda, rekao je Mamić.