Uoči ogleda s uvijek neugodnim Slaven Belupom, šef stručnog stožera još ne zna na koje će igrače moći računati jer ih je nekolicina pod upitnikom.

Pred novinarima su se na redovitoj press konferenciji uoči predstojećeg prvenstenog dvoboja protiv Slaven Belupa u Koprivnici pojavili trener Zoran Zekić i sportski direktor Alen Petrović. Što se tiče situacije u momčadi, kormilar našeg prvoligaša ponovio je ono što se ovih dana već i provlačilo kroz medije, a to je neizvjesnost oko toga hoće li u nedjelju imati u kadru sve raspoložive snage...
- Imali smo dosta problema ovoga tjedna što se tiče zdravstvenog biltena naših igrača, posebno onih u veznom redu. Dečki su se prilično istrošili u susretu protiv Istre iako to nekima baš i nije izgledalo tako, ali je činjenica da je iza nas naporna utakmica kao i ona koja nam slijedi. Međutim, siguran sam da će svi koji budu nastupili biti na visini zadatka. Želim da dečki budu u onom tonusu s kraja prošle polusezone, a kod pojedinaca to još uvijek ne vidim. Ne znam zašto je tako, ali vjerujem da će se i oni podići, pričao je Zekić.
Povratnici u Gradski vrt Aljoša Vojnović i Josip Knežević još nisu na toj razini da bi započeli utakmicu, a hoće li ih i koliko trener koristiti u ogledu s „farmaceutima“, ovisit će i o kretanju rezultata i igri bijelo-plavih:
- Njih dvojica neće biti starteri jer su imali vrlo intenzivne treninge proteklih dana. Ne bih ih sada gurao u vatru, osim u slučaju neke više sile, jer može doći do ozljeda, a onda bismo ih izgubili na duže vrijeme.
Slaven Belupo je tradicionalno iznimno neugodan domaćin Osijeku, iako Zekić ne voli priče u tom kontekstu niti se njima ikada opterećuje...

- Dobro smo analizirali protivnika, znamo na koji način igra, ali naša momčad još uvijek, nažalost, nije tako stabilna da bih mogao nešto konkretnije najavljivati. Nedjelja je novi dan, nova utakmica i nadam se da će se na travnjaku u Koprivnici pokazati ono pozitivno što smo radili u proteklih šest mjeseci. Vjerujem da ćemo znati iskoristiti slabosti u suparničkim redovima, a naše pak vješto sakriti i ostvariti pozitivan rezultat.
Ukoliko svi ipak budu spremni za nastup, šef struke je izdiktirao i postavu koja bi se suprostavila konkurentu u borbi za opstanak:
- Mikulić, Radotić, Lesjak, Lukić, Špičić, Kurtović, Šarić, Škorić, Šorša, Roce i Perošević.

Alen Petrović se nakon šest godina vratio u Gradski vrt i ponovno preuzeo funkciju sportskog direktora. Nije baš da ga je dočekala lagodna situacija, s obzirom da je do preuzimanja vlasništva u Klubu došlo relativno kasno i u smislu ozbiljnijeg osnaživanja momčadi...
- Očekuje nas puno posla jer i sam tajming povratka nije bio idealan, posebice u kontekstu onoga što je vezano uz prijelazni rok. Uspjeli smo dovesti naša dva bivša igrača Vojnovića i Kneževića, a bit će jako teško idućih dana eventualno angažirati još nekoga iako nešto pokušavamo na tom planu. To se prvenstveno odnosi na dovođenje kvalitetnog napadača jer nam nedostaje rasni strijelac. No, teško je u drugoj polovici veljače na tržištu naći nekoga tko je slobodan i spreman odmah konkurirati za momčad, ako nije bio u redovitom trenažnom procesu. Dakle, ako ne uspijemo, idemo izboriti opstanak, kao primarni cilj, s kadrom kojega trenutno imamo, rekao je Petrović.
Kada je riječ o nešto dugoročnijim planovima, sportski direktor je napomenuo:
- Dosta toga ćemo morati učiniti i kada je u pitanju prva momčad, B ekipa, kao i Škola nogometa. Jasno je da ćemo uz financijsku stabilnost imati puno veće ciljeve nego do sada jer nas ubuduće više ne zanima borba za opstanak. Uz jačanje svih klupskih struktura, mislim da nas čekaju bolji dani.