Nogometaši Osijeka od 15 sati igraju protiv Lokomotive. Remi i poraz u posljednja dva kola mršav su rezultat u borbi za ostanak, a dodatni motiv za današnju utakmicu bit će proslava 69. rođendana kluba.

 

NK OSIJEK 1:3 NK LOKOMOTIVA

 

Izgubljeni su važni bodovi u borbi za opstanak, a Osječanima u sljedeća dva kola slijede dva teška jadranska gostovanja: već u utorak protiv Hajduka u Splitu, a potom u nedjelju i ogled s Rijekom na Rujevici. Pozdrav iz Gradskog vrta!

90' + 3 utakmica je završena još jednim porazom Osijeka od Lokomotive koja je, baš kao i Slaven Belupo, poput crne mačke za bijelo-plave. Nažalost, naš prvoligaš ostaje pretposljednji na tablici s bodom manje u odnosu na Istru 1961.

90' Šunjić je ubacio loptu pred vrata domaćih, Špičić je nespretno reagirao i praktički poslužio Grezdu koji je taj poklon pretvorio u svoj drugi pogodak za konačnu potvrdu pobjede gostiju.

90' 1:3 - GREZDA

89' Perošević opet pada u kazenom prostoru, ali nema novog penala za Osječane.

84' bila je to dugačka lopta u  osječki šesnaesterac, Kolar je bio spretniji od Lulića i asistirao Andrijaševiću koji je ostao neometan i bez problema polgodio donji lijevi kut za novo vodstvo gostiju.

84' 1:2 - ANDRIJAŠEVIĆ

81' siguran realizator bio je Perošević koji je Zeleniku poslao u lijevu, a loptu u desnu stranu.

81' 1:1 - PEROŠEVIĆ (11m)

80' jedanaesterac za Osijek! Bručić je u šesnaestercu srušio Peroševića, ovaj puta Matoc je odlučio pokazati na bijelu točku.

78' Matas je loše reagirao u obećavajućoj prigodi, još jednom su bijelo-plavi olako upropastili lijepu situaciju za izjednačenje.

72' Kolar umjesto Pamića u gostujućem sastavu.

70' dvostruka javna opomena: prvo za Osječanina Grgića, a potom i za Capana iz Lokomotive.

67' crveni karton za gostujućeg veznjaka Fiolića koji je neprezno i preoštro startao na Grgića koji je iznosio loptu ispred domaćeg kaznenog prostora.

66' Lukić je bio u solo prodoru, ali mu je zasmetao suigrač Šorša kada se činilo da bi to moglo biti opasno za Zeleniku.

63' prvu će izmjenu obaviti i gosti iz Zagreba. Igru je napustio Ćorić, ušao je Šunjić.

61' treća i posljednja izmjena kod Osijeka: Matas umjesto Rocea. Matas je zauzeo svoje mjesto na desnom boku, a Šorša je otišao u sredinu.

54' požutio je Roce. Ni on, baš kao ni Kurtović i Perošević, neće imati pravo nastupa s Hajdukom u Splitu.

52' krenuli su Osječani žustro  u drugi dio, no treba se itekako čuvati polukontri i kontri zeleno-crnih.

46' upravo je Špičić prvi zaprijetio  u nastavku. Pucao je iz punog trka s 20-ak metara, vrlo snažno i tek za malo neprecizno, iznad grede.

46' počelo je drugo poluvrijeme uz jednu izmjenu u domaćim redovima. U svlačionici je ostao Lesjak, a ušao je Špičić.

45' + 5 završeno je vrlo sadržajno i zanimljivo prvo poluvrijeme u kojem gosti imaju prednost, ali je i Osijek mogao ostvariti puno bolji rezultat od trenutačnog....

45' + 4 Perošević je zbog grubog starta zaradio žuti karton.

45' +2 još jedna prilika za goste. Andrijašević je ispred Malenice koji nogom brani njegov udarac.

42' Barišić je centrirao s lijevog boka, a Grezda je promašio loptu u situaciji koja je "mirisala" na veliku opasnost pred vratima Malenice.

40' žuti karton za domaćeg kapetana Kurtovića.

36' Capan je prebacio loptu za Andrijaševića na drugoj vratnici, srećom pa je gostujući veznjak bio neprecizan u izglednoj situaciji.

34' Lesjak sa 6-7 metara puca glavom, netko je od gostujućih igrača loptu skrenuo u korner.

31' Grgić je mogao izjednačiti, međutim, njegov je udarac iz blizine završio iznad grede!

29' još jedna situacija u kojoj su Osječani od suca tražili da pokaže na bijelu točku. Perošević je ubacio loptu pred vrata, Prenga je u padu igrao rukom, no Matoc ni ovaj puta nije smatrao da je to dovoljno za kazneni udarac...

27' snažno je iz daljine pucao Perošević, a Zelenika se još jednom iskazao.

18' opet je Grezda osječku obranu stavio na velike muke. Ušao je s desne strane u kazneni prostor, uputio prizeman udarac, a lopta je završila tik uz lijevu vratnicu.

16' iza nas je vrlo zanimljivih 15-ak minuta u kojima su obje momčadi imale po dvije prave prigode, a jednu svoju Lokomotiva je pretvorila u  vodstvo. Još nismo sigurni je li strijelac Grezda pritom bio u zaleđu...

9' nakon primljenog pogotka, vratar domaćih Mikulić zbog ozljede je morao napustiti teren, a ušao je Malenica koji jako dugo nije branio u jednoj službenoj  utakmici.

6' Gosti su izveli svoju prepoznatljivu kontru, lopta je išla na desnu strane prema Grezdi koji se našao u dvojbenoj ofsajd situaciji, pomoćni sudac nije podigao zastavicu, a napadač gostiju bježi Lesjaku i onda rutinski pogađa Mikulićevu mrežu.

6' 0:1 - GREZDA

5' Osječani su tražili jedanaesterac smatrajući da je netko od "lokosa" igrao rukom u šesnaestercu, ali Matoc nije mislio tako.

4' evo velike opasnosti i za gostujuću momčad. Šorša je ubacio s desne strane, lopta je došla do Vojnovića koji je puao sa desetak metara, a Zelenika je, baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani, zaslužan što to nije bio pogodak.

3' vrlo brzo smo vidjeli i prvu pravu priliku: Prenga je nakon prekida pucao iz blizine glavom, a Mikulić odličnom intervencijom sačuvao mrežu!

1' utakmica je upravo počela.

Glavni je sudac M. Matoc iz Zaprešića kojemu će danas pomagati J. Crnčić (Vrbovec) i D. Kožarec (Domaslovec).

Lokomotiva će igrati u sastavu: Zelenika, Bručić, Prenga, Karačić, Barišić, Pamić, Andrijašević, Ćorić, Capan, Fiolić i Grezda. Pričuve su: M. Mikulić, Bartolec, Mrčela, Marić, Aralica, Kolar i Šunjić.

Kako je i najavio trener Osijeka Zoran Zekić odlučio se za dvije izmjene u sastavu, pa su Radotić i Špičić ostali na klupi, dok su starteri Vojnović i Grgić. To znači da se kormilar bijelo-plavih odlučio za izrazito napadačku postavu: Z. Mikulić, Šorša, Lukić, Lesjak, Roce, Kurtović, Šarić, Škorić, Vojnović, Grgić i Perošević. Na klupi su: Malenica, Džolan, Špičić, Radotić, Štrkalj, Matas i Špoljarić.

Pozdrav iz Gradskog vrta! Još jednom, sretan rođendan Nogometnom klubu Osijek! Nadamo se da će najljepšu čestitku uputiti igrači našeg prvoligaša, pobjedom nad Lokomotivom.