Bijelo-plavi su svojim propustima umnogome olakšali posao neugodnoj zagrebačkoj momčadi.

Još jednom su nogometaši Osijeka posrnuli na domaćem terenu u susretu sa zagrebačkom Lokomotivom. Četvrti puta za redom plavo-bijeli su u Gradskom vrtu svladali bijelo-plave koji su i dalje pretposljednji na tablici, a spoznaja da je od mogućih devet – osvojen samo jedan bod u nastavku HNL-a, jasno daje do znanja da su Osječani u velikim problemima na terenu. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio:
- Ovo su teški dani i za moju momčad i za mene osobno jer su nam rezultati negativni i ne osvajamo bodove. Što se same utakmice tiče, s 90 posto stvari u prvom poluvremenu sam bio zadovoljan jer smo igrali onako, kako to i želim s dosta pritiska i stvorenih šansi koje, nažalost, nismo realizirali. S druge strane, gol smo primili nakon individualne pogreške naše zadnje linije koja je nepotrebno namještala zaleđe u njihovoj polukontri. I u nastavku smo propustili nekoliko vrlo izglednih situacija za izjednačenje, a kada smo u završnici ipak uspjeli iskoristiti igrača više i doći do poravnanja, opet su nam se dogodile dvije velike pogreške. Kod drugog gola visoko ubačena lopta je dugo "putovala", prvo je njihov igrač nadvisio u skoku našeg puno višeg stopera, a ne mogu shvatiti da nakon tog „odbijanca“ nitko nije ostao uz potpuno samog Andrijaševića. Što tek reći o trećem pogotku kada naš igrač praktički iz ničega namjesti protivniku prigodu koja se ne propušta..., već pomalo očajnički pričao je Zekić okupljenim novinarima.

U oči bode spoznaja da je Osijek postigao tek 16 golova ove sezone, što je manje čak i od osvojenih bodova, a među onima koji najčešće kapituliraju...
- Unatoč svim tim naivnim pogreškama, koje se u nogometu događaju jer ima i takvih dana da sva tri gola primiš na jeftin način, opet smo sve mogli riješiti drugačije. Stigli smo do izjednačenja, govorio sam igračima da ne smiju nikamo srljati nego kroz organizirane napade i strpljivu igru tražiti put do drugog pogotka, a mi na onakav način omogućimo protivniku da nas pobijedi.
Kormilar Lokomotive Sreten Ćuk imao je puno razloga biti sretan i zadovoljan jer je njegova momčad i ovaj puta ostvarila pun pogodak, a postići tri pogotka u gostima također je vrijedno respekta...
- Prvo bih NK Osijeku čestitao 69. rođendan i zaključio da je to klub koji po svojoj tradiciji i rejtingu svakako zaslužuje biti uz bok Dinamu, Hajduku i Rijeci jer pripada velikoj četvorki hrvatskog nogometa. I sada sam siguran da bijelo-plavi imaju bolju momčad nego što to pokazuje tablica i vjerujem da bi Osijek već napustio opasnu zonu da je zadržao razinu igara iz završnice jesenskog dijela Prvenstva. Mi smo se postavili i pametno i hrabro, u svakom slučaju i odlučno protiv agresivnog protivnika, tražeći svoje prigode i mislim da smo zasluženo pobijedili. Iskoristili smo neke od vrlo izglednih šansi i s tri nova boda ostali u utrci za 4. mjesto. Čestitam svojim igračima, a Osijeku želim puno uspjeha u nastavku natjecanja, rekao je trener "lokosa".