Trener Osijeka ovaj puta je mogao biti zadovoljan jer njegova oslabljena momčad nije pognutih glava napustila teren protiv favoriziranog Hajduka.

Napokon je Zoran Zekić na jednu konferenciju za novinare po svšetku utakmicu došao s osmijehom na licu. Vidjelo se s koliko je emocija i nervoze vodio svoju momčad u dvoboju s Hajdukom i kada je Osijek bio na rubu još jednog poraza, spas je stigao u posljednjim trenucima sudačke nadoknade vremena, kada je za konačnih 2:2 zabio Benedik Mioč.
- Vjerovali smo da možemo do izjednačenja i zbog te smo upornosti i nagrađeni u samom finišu utakmice. Lijepo smo izigrali domaćina u akciji za naše vodstvo kada je Šorša bio strijelac, a onda smo opet dobili dva pogotka svojstvena samo nama, previše olako i iz situacija u kojima bi se golovi ne bi smjeli primati. To mi je posebno krivo jer se moji dečki toliko potroše na terenu da bi nešto konkretnije napravili u napadu, a s druge strane smiješan je način na koji dopustimo da nas protivnik kazni. Mnogi su sigurno mislili da ćemo uvjerljivo izgubiti na Poljudu, posebno jer smo igrali bez petorica igrača iz najboljeg sastava, ali su nam igrači pokazali htijenje i želju za uspjehom, uz karakter, pa i kvalitetu koja nas je dovela do remija, rekao je Zekić.

Posebno se pričalo o drugih 45 minuta kada je Osijek imao dominaciju i nadmoć u igri, pa je bio opasan za razliku od svoga protivnika koji kao da se zadovoljio vodstvom iz prvog dijela...
- Da se Mandiću malo više posrećilo i da je imao bolju koncentraciju u završnici, mogao se sinoć proslaviti. No, malo je igrao u zadnje vrijeme, nije ga bilo u momčadi i sigurno mu nedostaje utakmica. Eh, da je onaj „zicer“ pretvorio u izjednačenje, vjerujem da bismo do kraja susreta uspjeli i pobijediti jer Hajduk nam ništa nije napravio u drugom poluvremenu. Ne sjećam se da su nam ijednom ozbiljnije zaprijetili, a mi smo imali dvije, tri vrlo izgledne situacije. Evo, napokon se i nama posrećilo, zabili smo na samom isteku dodatnog vremena i ovaj će nam bod sigurno puno značiti. Ako ćemo se u ovakvom izdanju prezentirati i u sljedećim susretima, ne moramo strahovati da ćemo ostati pretposljednji na tablici, zaključio je osječki kormilar.

Damir Burić, trener Hajduka, bio je rezigniran jer je Splićane svega nekoliko sekundi dijelilo od pobjede, a na kraju su uzeli samo bod što im je već treći rezultatski neuspjeh u nizu:
- Nikako ne mogu biti zadovoljan jer smo bez važnih bodova ostali u posljednjoj minuti, kada smo morali biti puno oprezniji, da nam se ne dogodi takva situacija. Nisam mogao prepoznati svoju momčad u drugom dijelu susreta jer je posve posustala u odnosu na solidno prvo poluvrijeme. Osijek nam je pritiskao, uglavnom dugim loptama uz učestale kornere, a gol nam se dogodio u najgori trenutak. Bez obzira na slabiji dojam, morali smo utakmicu uspješno privesti kraju. Igrači su svjesni da su uprskali i da moraju izvući pouku kako nam se ovakve stvari ne bi ponavljale, konstatirao je Burić.