Bod iz Splita donio je pozitivno ozračje i Osječani vjeruju kako ni s Rijekom nisu bez izgleda.

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić odradio je konferenciju za novinare uoči puta u Rijeku gdje će Osječani u nedjelju odigrati prvenstvenu utakmicu s viceprvakom Hrvatske i drugoplasiranom momčadi u trenutačnom poretku HNL-a. Raspoloženje je među bijelo-plavima značajno bolje nakon što je izboren remi s favoriziranim Hajdukom, pa se na drugo uzastopno jadransko gostovanje ide mirnije i s puno više optimizma nego uoči puta u Dalmaciju.
- Stanje u momčadi je dosta dobro jer smo uspjeli uzeti bod u Splitu. Neki su to doživjeli kao pobjedu, budući da nam taj rezultat puno znači i natjecateljski i psihološki. Nadam se da ćemo se u sličnom izdanju predstaviti i na Rujevici, da Poljud neće ostati samo jedna lijepa, usamljena priča. Treba nam i u Rijeci pozitivan rezultat da bismo mirnije ušli u dva domaća ogleda s Interom i Zagrebom u kojima ćemo tražiti maksimalan učinak, pričao je Zekić.

Osijek ni u predstojećem ogledu neće zaigrati kompletan jer su Škorić i Matas suspendirani zbog tri žuta kartona, vratar Mikulić je ozlijeđen, a još neki prvotimci nisu spremni za nastup...
- Vojnović ima distorziju skočnog zgloba i bit će u poštednom režimu još nekoliko dana. Dakle, on ne konkurira za nedjeljni dvoboj s Riječanima. Izmjena će biti i zbog žutih kartona i ozljeda, ali i zbog činjenice da moramo uvažavati i specifičnosti našeg protivnika, njegov način igre i kvalitetu koju Rijeka neosporno posjeduje. O sastavu još ne bih govorio, vidjet ćemo za koga ću se definitivno odlučiti.
Još se nakratko kormilar Osječana osvrnuo na ono što su njegovi izabranici odradili u Splitu, posebice na igrače iz pričuve:
- Poljud je bila jedna od rijetkih utakmica u kojima su igrači koji su ušli s klupe dali svoj značajan doprinos pozitivnom rezultatu. Cijelo vrijeme pričam dečkima da neki mogu više pružiti u desetak minuta na terenu u odnosu na one koji su prethodno igrali puno duže. Nadam se da će tako biti u Rijeci, ali i da će oni koji će započeti utakmicu biti na boljoj razini nego u prijašnjim susretima ove polusezone. Ono što smo pružili u drugom poluvremenu s Hajdukom moramo ponoviti i na Rujevici, ali i produžiti razdoblje dobre igre kako bismo se mogli nečemu nadati. Ne bih volio da se moja momčad preplaši i povuče iz bilo kojeg razloga. Hajduk nas nije nešto posebno stisnuo u prvom dijelu utakmice, pa smo se ipak nekako po inerciji povukli pred svoj gol, vjerujem da ćemo u nedjelju biti još čvršći i hrabriji, još homogeniji i u konačnici – ponovno uspješni, izjavio je Zekić.

Sportski direktor Alen Petrović bio je kratak u obraćanju medijima:
- Zadovoljni smo onim što smo napravili u Splitu i vjerujem da ćemo u tom stilu nastaviti i dalje. Pojačanja? Vidjet ćemo... možda su pojačanja i u našim unutarnjim rezervama, rekao je Petrović.