Osijek je stvorio veliki broj prilika, iako su i Zaprešićani znali zaprijetiti, a najvažnija je spoznaja da su bodovi ostali u Gradskom vrtu.

Dočekali su i Osječani pobjedu u drugom dijelu sezone i to u šestom dvoboju kojega su odigrali u nastavku HNL-a. Svladali su bolje plasiranu momčad zaprešićkog Intera koja je i najugodnije iznenađenje prvenstva, a trener Osijeka Zoran Zekić na konferenciju za novinare je stigao prilično ispražnjen u onom smislu da je uz dosta nervoze i stresa ispred klupe proživljavao sve ono što se događalo tijekom susreta:
- Prvo mogu reći – napokon! Drugo, mislim da smo u polju izgledali dosta smušeno i nervozno, uslijed velikog pritiska kojega smo imali uoči utakmice. Inter je odlična, kombinatorna momčad, znali smo da se u tom dijelu ne možemo nositi s njima, a s druge strane stvorili smo toliko šansi da smo mogli ostvariti uvjerljivu pobjedu. Da nam se malo otvorilo vjerojatno bismo na kraju dobili s tri, četiri gola razlike. No, valjda je nama suđeno da „krvarimo“ do kraja, ali je najvažnije da smo napokon pobijedili i osvojili važne bodove.

Zekić ni ovaj puta nije izbjegao govoriti o slabostima koje je uočio u nastupu svojih izabranika, međutim, nitko ne može osporiti zasluženost osječkog trijumfa u ogledu sa žuto-plavima...
- Nisam zadovoljan, ponovit ću još jednom, kako je sve to skupa izgledalo, ali ponekad igraš i onoliko, koliko ti to protivnik dopusti. Činjenica je da smo imali problema tamo gdje su oni jaki, gdje traže loptu između linija i puno mijenjaju pozicije. Kod nas je i dalje situcija takva da nam igrače uhvati strah, pa se u nekim razdobljima utakmice povučemo iako ne bismo trebali. Volio bih, naravno, da izgledamo još agresivnije, puno čvršće i hrabrije, no ne smijemo smetnuti s uma da smo u ovom susretu imali pet „zicera“. Nadam se da ćemo te šanse napokon početi koristiti, onda će i cijeloj momčadi biti lakše.

Na pitanje, odnosno novinarsku konstataciju, da Osijek nije uspio dominirati u onom razdoblju susreta u kojem je imao igrača više, Zekić je odgovorio:
- Slažem se da se nije vidjela razlika na terenu nakon što smo imali igrača više uslijed isključenja Nestorovskog, ali sam i osobno savjetovao svoje igrače da nigdje ne jurcaju i da sigurnije završe utakmice, da nam se ne bi opet dogodila nekakva fatalna pogreška. Hvala Bogu da smo dobili, idemo se sada pripremati za Zagreb. Ta će nam utakmica biti još teža od ove!
Kormilar Zaprešićana Samir Toplak nervozno je dočekao kraj utakmice, pa je malo i „zaiskrilo“ između dvije klupe, ali je nakon brojnih uzbuđenja na travnjaku sve proteklo u puno mirnijem i prijateljskom ozračju, izvan terena.
- Pomiješane su mi emocije nakon svega što smo vidjeli u ovih 90 i nešto više minuta. Opet smo u Gradskom vrtu imali puno prostora za igru i žao mi je što to nismo iskoristili. To se posebno odnosi na prvo poluvrijeme u kojem smo vodili igru, pa smo i nakon primljenog pogotka diktirali tempo i kontrolirali situaciju. Kod protivnika se osjetila ta nervoza uz imperativ pobjede, dok je nama bilo puno lakše igrati, bez takvog opterećenja. Nažalost, ostali smo bez postignutog gola ovaj puta, a nekim smo vlastitim pogreškama i krivim postavljanjima omogućili domaćinu da i on stvori svoje šanse. Za isključenje Nestorovskog smatram da je možda bilo ipak prestrogo jer sigurno nije postojala namjera našeg igrača da bi udario Vojnovića, nego je to ispalo neoprezno, u želji da dođe do lopte, istaknuo je Toplak.