Bijelo-plavima u sklopu 28. kola MaxTV Prve lige u goste dolazi posljednjeplasirana momčad lige, NK Zagreb.

Momčad Zorana Zekića u zadnja tri kola pokazuje lagano podizanje forme, jer nakon dva teška gostovanja i boda na Poljudu te konačna tri boda u prošlom kolu protiv Intera iz Zaprešića to možemo svakako tako i reći. Nakon te mukotrpne i iscrpljujuće utakmice s Interom, uskraćen za ovaj važan dvoboj koji nas sutra očekuje, ostao je Andrej Lukić koji je dobio treći žuti karton. Dobra je stvar što su se svojih suspenzija za ovaj susret „očistili“ Tomislav Šarić i Tomislav Šorša.
Trener Zekić ima još jednu enigmu za sve momčadi, ona se zove Benedik Mioč. Nitko nije očekivao da će se ovaj mladi vezni igrač tako brzo uklopiti u momčad, a on svojim radom potvrđuje kandidaturu za početni sastav. Usuđujemo se reći, s punim pravom. Slatke brige za Zorana Zekića, barem kada se pogleda mogućnost igrača koje ima na raspolaganju za vezni red momčadi.

Osječani su sa Zagrebom u HNL-u ukupno odigrali 60 utakmica, a gotovo u pola njih su bili uspješniji od svog sutrašnjeg gosta. U tih 60 međusobnih utakmica, bijelo-plavi su ostvarili čak 25 pobjeda, a 16 utakmica završilo je neriješenim rezultatom. Zagrebaši su slavili u 19 utakmica. Osijek već dosta dugo ne zna za poraz od Medićeve momčadi, što je svakako dobra stvar jer prvotimcima iz Gradskog vrta „leži“ ovakav Zagreb, no on svakako nije za otpisati. NK Zagreb je klub koji je jedini osim Dinama i Hajduka uspio osvojiti prvenstvo, ali ti dani su daleko iza njih. Danas je ta momčad uvjerljivo posljednja na prvenstvenoj tablici, iako zabilježen je određeni pomak u formi prema gore u zadnjih par kola, što je sigurno dodatno upozorenje našim momcima da odigraju maksimalno koncentirano i ozbiljno od početka do kraja utakmice.

Posljednji susret između ove dvije momčadi završio je slavljem Osijeka u Kranjčevićevoj (0:1). Tada je pogodak za slavlje zabio Tomislav Šarić. Možemo reći kako bi bilo lijepo da se taj rezultat opet ponovi jer bi to značilo nova tri boda za našu momčad i nešto mirniji put ka kraju ove teške sezone. Utakmice se igra sutra (petak) od 17 sati na stadionu Gradski vrt. Dođite, i još jednom podržite našu momčad prema putu ka nova tri boda. Naprijed naši bijelo-plavi!