U sklopu 28.kola MaxTV Prve lige u Osijek nam dolazi posljednji NK Zagreb. Momčad Zorana Zekića u susret će ući bez suspendiranog Lukića dok se vraćaju Šorša i Šarić. Susret počinje u 17 sati, a ovdje možete pratiti tekstualni prijenos. 

                                                     NK OSIJEK      2:0       NK ZAGREB

 

druga uzastopna pobjeda našeg prvoligaša što je prvi vezani trijumf od početka sezone! Potpuno zasluženo osvojeni bodovi, budući da je Osijek bio puno agilniji i opasniji, a činjenica da je najbolji gostujući pojedinac vratar Livaković govori sama za sebe. Šteta što su brojne prigode, uz dva pogotka, ostale neiskorištene jer su Osječani mogli slavili i puno uvjerljivije. Doduše, imao je i Zagreb poneku šansu, ali je ipak bio u podređenom položaju tijekom cijelog susreta.

90' + 2 utakmica je završena.

90' igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' u kontri je Mandić, nije uspio nadmudriti dobro postavljenog Livakovića koji je svoju momčad spasio i težeg poraza u Gradskom vrtu.

85' posljednja izmjena kod Osječana: Mandić umjesto Kneževića koji je sudjelovao kod oba pogotka i zaslužio čestitke za svoj nastup.

84' požutio je Strasser.

81' sada je Kurtović nakon "remplanja" s Kovačićem izbio ispred Livakovića koji je uspio zaustaviti njegov udarac.

79' Kneževićev dobar pokušaj iz slobodnog udarca, lopta je završila zamalo iznad grede.

78' drugu zamjenu napravio je Zekić. Na klupu je otišao Mioč uz pljesak s tribina (i žuti karton zbog sporog izlaska), a zamijenio ga je Šarić.

74' idealnu priliku sada je imao Zagreb da utakmicu učini neizvjesnijom. Tešija se lijepim driblingom oslobodio Mioča, ubacio loptu u sredinu za Medića koji je tek za nekoliko centimetara promašio okvir vratiju.

71' prva izmjena u redovima bijelo-plavih. Igru je napustio Perošević, ušao je Roce.

69' javna opomena za dvostrukog strijelca Grgića.

66' u suprotnom kaznenom prostoru Jurilj je pucao glavom, Malenica je to obranio.

63' stopostotna prilika za domaće! Knežević je krenuo u protunapad u kojem je srušen, no lopta dolazi do Peroševića koji na desnoj strani vidi potpuno slobodnog Šoršu. No, veznjak bijelo-plavih ne puca izravno na vrata, nego loptu vraća Peroševiću čiji je udarac blokiran. Koliko nepotrebnih komplikacija u situaciji kada je moglo i trebalo biti 3:0...

62' na klupi Osječana požutio je Radotić zbog prigovora sucima.

55' žuti karton dobio je Jurilj.

53' G. Boban je pucao, Malenica nije bio na većem iskušenju.

47' Osijek je u prvom napadu u nastavku povećao svoju prednost. Knežević je sjajnom loptom u prostor omogućio "zicer" Grgiću koji je s desne strane ušao u šesnaesterac i onda mirno i precizno pogodio desni donji kut.

47' 2:0 - GRGIĆ

46' počelo je drugo poluvrijeme, a službeni je podatak da je na tribinama 1.009 gledatelja.

45' igrači odlaze u svlačionicu na 15 minuta odmora.

45' posljednja je minuta prvog poluvremena.

40' u prvom kontaktu s loptom Gudelj se našao u dobroj situaciji za udarac, međutim, nije bio precizan.

39' gostujuća klupa radi i drugu izmjenu. S terena je povučen Stepčić, ušao je Gudelj.

37' zaprijetili su i "pjesnici" preko Ljubičića. Veznjak Zagreba je pucao sa 17 metara, a Malenica je taj pokušaj neutralizirao.

36' Perošević je imao još jednu veliku priliku da se upiše među strijelce. Opet je Grgić u ulozi asistenta, a napadač domaćih se namještao na udarac lijevom nogom da bi na kraju pogodio Matića.

30' još jedna prigoda za bijelo-plave. Grgić se oslobodio pratnje, mogao je pucati lijevom nogom, ali je proigrao Kneževića čiji je snažan udarac "ljevicom" završio u bloku gostujućeg igrača.

30' prva izmjena u sastavu Zagreba: Stubičan ide u svlačionicu, ušao je Tešija.

28' šansu je imao G. Boban čiji je udarac Malenica zaustavio izbacivši loptu u korner.

27' zanimljiva i sadržajna utakmica na osječkom stadionu u kojoj je Osijek došao do prednosti iako je Zagreb neugodan, kakav se, uostalom i očekivao u ovoj utakmici.

22' Lijepa je to akcija bila za pogodak Osječana. Knežević je ubacio s lijeve strane, Livaković je rukom odbio loptu za koju se izborio Šorša i nesebično asistirao Grgiću koji je iz blizine bio nepogrešiv i postigao svoj četvrti ovosezonski gol.

22' 1:0 - GRGIĆ

21' imao je Knežević vrlo dobru priliku za vodstvo Osijeka. Mioč je s loptom ušao u kazneni prostor, fino poslužio Kneževića čiji je udarac bio i suviše mlak da bi stvorio nekakve probleme Livakoviću.

18' Kurtović je poveo kontru domaćina, ali nije uspio proigrati Peroševića koji je utrčavao s lijeve strane i sigurno bi bio u mat-poziciji da mu je kapetan proslijedio loptu u toj situaciji...

16' potpuno otvorena utakmica jer je Zagreb, očito, došao u Gradski vrt s namjerom da napadačkom igrom ostvari što bolji rezultat.

12' sada je Osijek mogao povesti. Grgić se probio kroz gostujuću obranu i dobrim udarcem stavio Livakovića na ozbiljnu kušnju. Vratar Zagreba dobro je reagirao, odbivši loptu na desetak metara od vratiju gdje se nalazio usamljeni Perošević koji sjanu šansu nije uspio iskoristiti. Pucao je nekoliko metara iznad grede.

11' evo nove prigode za goste. Medić je ubacio s desnog boka, a Ljubičić potom neprecizno pucao iz dobre situacije.

10' prijetnja i na drugoj strani, Medić je uputio prizeman udarac - Malenica je siguran u svojoj prvoj intervenciji.

8' Knežević je centrirao, Perošević pucao glavom preko grede iako bi bilo bolje da je tu loptu propustio za Grgića koji mu je bio iza leđa u boljoj situaciji za udarac...

5' Škorić je prvi dobio žuti karton zbog grubog starta na protivničkoj polovici terena kada su gosti krenuli u polukontru.

1' utakmica je počela.

Glavni je sudac B. Marić (Daruvar), a pomoćnici su mu: G. Perica (Šibenik) i R. Kezele (Rijeka).

Evo i početne jedanaestorice Zagreba: Livaković, Šehić, Matić, Kovačić, Stubičan, Stepčić, Strasser, Ljubičić, Jurilj, G. Boban i Medić. Na klupi su: Herceg, Tešija, Gudelj, Muić, Kolinger, Musa i B. Boban.

Za Osijek će danas igrati: Malenica, Matas, Lesjak, Škorić, Čuljak, Kurtović, Mioč, Knežević, Šorša, Grgić i Perošević. Pričuve su: Žitnjak, Džolan, Mandić, Roce, Arsenić, Radotić i Šarić.

Očekujemo početak još jedne vrlo bitne utakmice za momčad našeg prvoligaša koja će ugostiti "fenjeraša" iz Kranjčevićeve. U domaćem sastavu neće biti viroznog Vojnovića, uz kartoniranog Lukića i nedovoljno spremnog vratara Mikulića.

Pozdrav iz Gradskog vrta!