Osječani su stvorili mnoštvo prigoda, a dvostruki strijelac Alen Grgić opet se prometnuo u igrača utakmice. 

Osijek je ostvario drugu uzastopnu pobjedu u HNL-u, prvi puta od početka ove sezone. U Gradskom vrtu je i nadigrana i svladana momčad Zagreba rezultatom 2:0, a ishod je mogao biti i puno uvjerljiviji da su Osječani iskoristili još poneku od brojnih prigoda koje su imali. Trener Zoran Zekić imao je razloga biti zadovoljan, budući da je njegova momčad u posljednja dva prvenstvena ogleda osvojila maksimalnih šest bodova:
- Čestitam svojim dečkima koji su odigrali odličnu utakmicu! Moji su pomoćnici izbrojali osam "mrtvih" šansi koje smo imali u ovom susretu i onda je jasno da smo cijelo vrijeme bili opasni i zaslužili pobjedu. Doduše, u tim promašenim prilikama još se osjetio grč u našoj momčadi uslijed pritiska koji nam donosi svaki novi dvoboj jer su nam bodovi zaista neophodni, pričao je Zekić na konferenciji za novinare.

Neki su pojedinci zaslužili i posebno izdvajanje, poput dvostrukog strijelca Alena Grgića kojemu Zekić – očito vjeruje. A ovaj mu je na tom povjerenju uzvratio golovima...
- Kada napadač zabija i donosi nam bodove, onda moram biti zadovoljan. Drago mi je zbog Grgića jer dobro trenira, a i na utakmicama je postao konkretan. Isto tako i Mioč je opravdao povjerenje, tako da me veseli spoznaja da imamo širi krug kandidata za najbolju jedanaestoricu tako da je i konkurencija zaoštrena što nam je bilo nužno. Nadam se da će i Grgić i ostali, posebice oni mladi igrači već na sljedećem treningu pokazati jednaku želju za dokazivanjem i napredovanjem jer samo tako nam mogu ubuduće biti još korisniji.

Unatoč porazu, Medićev pomoćnik u stručnom stožeru NK Zagreba, Dražen Madunović nije djelovao razočarano u svom obraćanju predstavnicima medija:
- Zadovoljan sam kako nam je momčad izgledala do prvog primljenog pogotka. Pritiskali smo domaćina i tražili put do pogotka, ali je činjenica da nas muči završnica. Jalovi smo pred suparničkim vratima, posebno kada nam je protivnik u čvrstom bloku. Osijek je, doduše, imao dosta svojih šansi, dvije je iskoristio i ja mu čestitam na pobjedi. Što se naših igrača tiče, oni se bore kao pravi sportaši i to je naša velika dobit i u ovim okolnostima kada previše zaostajemo za konkurentima u borbi za opstanak, rekao je Madunović.