U pripremnom susretu protiv trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva, trener Rukavina ipak nije koristio najjači kadar koji ima na raspolaganju, no momci koji su dobili priliku su pružili jednu vrlo dobro partiju. Osijek je vodio pogotkom Lukića, no ekipa iz Slovenije je preokrenula s dva pogotka Ahmedia.

Kako je izgledao tijek susreta, možete pročitati ispod teksta, u izvještaju koji je s lica mjesta odradio naš Mario Mihić.


90' Jako dobra provjera za Osječane, ali i trećeplasiranu momčad slovenske lige. Susret je odigran u visokom ritmu i obojica trenera Rukavina i Rožman mogu biti zadovoljni prikazanim.

89' Prizeman udarac Husića u desni donji kut, Kotnik je uspio obraniti.

76' I dalje gledamo visok ritam utakmice i ovo je definitivno najbolja igra Osijeka u pripremnom razdoblju. Da nije bilo neopreznosti kod drugog Ahmedijevog pogodka i rezultat bi bio povoljniji.

69' Traje pritisak Osječana iako, nakon Lukićevog promašaja nije bilo onih pravih šansi za izjednačenje.

65' Bijelo-plavi i dalje igraju vrlo aktivno, možemo zaključiti i sasvim solidno, tako da je šteta što imaju rezultatski zaostatak...

60' Osijek je imao idealnu priliku za izjednačenje. "Zicer" sa svega 6-7 metara na drugoj vratnici u pogodak nije uspio ovaj puta pretvoriti inače zapaženi stoper Lukić.

46' Samo jedna izmjena u osječkom sastavu: umjesto Škorića ušao je Husić

45'
 Kraj sadržajnog prvog dijela u kojem su Slovenci ostvarili minimalnu prednost.

42' "Jeftino" primljen pogodak nakon neopreznosti vratara Lončarića, Celjani su uzeli loptu, a Ahmedi je bio neumoljiv.

42' 1:2 Ahmedi


39' Dobra i borbena utakmica zasad podjednakih protivnika, uz dva uistinu vrlo lijepa gola. Ozlijeđenog Špehara za desnom boku zamijenio Arsenić.

30' Dobar i vrlo jak udarac Jamaka u desni kut Kotnik je krajnjim naporom uspio skrenuti u korner. 

25' Ponovno prijeti Ahmedi, ali je zamalo zakasnio na jednu dubinsku loptu...

23' "Desetka" Slovenaca idealno je pogodio preko "živog zida" iz slobodnog udarca sa 17. metara 

23' 1:1 Ahmedi

14' Verbič se našao u osječkom šesnaestercu, pucao je iz kontakta s Laštrom, Slovenci su tražili kazneni udarac, a lopta je prohujala pokraj lijeve vratnice.

12' Jamak je izveo korner iz lijevog kuta, sjajno je skočio Lukić i glavom s desetak metara naciljao sam lijevi gornji kut, da bi se lopta od vratnice odbila u mrežu.

12' 1:0 Lukić

Sastav Osijeka: Lončarić, Špehar (39' Arsenić), Laštro, Lukić, Čuljak, Vitaić, Jamak, Škorić (46' Husić), Mandić, Baraban (86' Glavaš) i Aganspahić (70' B. Barišić).

Početna jedanestorica Celja: Kotnik, Jakolič, Žitko, Romič, Gobec, Vrhovec, Miškič, Bajde, Verbič, Ahmedi i Omoregie

Očekujemo početak prijateljskog ogleda između nogometaša Osijeka i Celja. Celjani su trećeplasirana momčad slovenskog prvenstva s gotovo nevjerojatnom serijom 22 utakmice bez poraza!! Treći su na tablici iza Domžala i Maribora i Osječanima će ova provjera biti najjača u zimskim pripremama....

Još jedan pozdrav iz Novigrada!