Juniori NK Osijeka odigrali su pripremnu utakmicu protiv seniorskog sastava trećeligaša BSK iz Bijelog Brdog. Mladi momci iz naše nogometne škole uvjerljivo u slavili rezultatom 3:0, nakon jedne dinamične i većinom izjednačene utakmice. Golove su postigli Sapalić u 20. i 90. minuti te Klepač u 26. minuti susreta.

Utakmicu, koju je pratilo oko 50 gledatelja, bolje su započeli momci u bijelo-plavim dresovima, pokazavši veliku želju za igrom. Nakon nekoliko prilika koje nisu uspjeli realizirati, mladi momci iz NK Osijeka su bili efikasni iz iduće dvije. Igrala se 20. minuta kad je mrežu gostiju zatresao Salapić, a vodstvo je, šest minuta kasnije, udvostručio Klepač, nakon lijepo izvedene akcije nakon prekida.

Do odmora su se probudili i gosti, no najveća prepreka za njih bio je sjajni vratar Maričević, koji je u nekoliko navrata odlično reagirao, zaštitivši svoj gol. Posljednjih pet minuta pripali su Osječanima, no niti oni nisu uspjeli kapitalizirati nekoliko kvalitetno izvedenih napada.

Drugo poluvrijeme proteklo je većinom u borbi na sredini terena, uz povremene prilike na svakoj strani. Ipak, dvije vrijedi spomenuti. Slobodan udarac gostiju, koji ipak nije pronašao put k mreži te odlično izvedenu akciju juniora Osijeka. Počela je izbacivanjem lopte od vratara do centra. Nakon toga brzi prebačaj na bok, ali Brlić ne stiže na uloptu ubačenu s lijeve strane.

U posljednjih 25 minuta viđeno je još nekoliko poluprilika, a kada se očekivao posljednji zvižduk, ekipa Osijeka je iskoristila opuštenost u redovima gostiju. Izvedena je akcija koji završava Salapić, a odmah nakon tog pogotka je dosuđen i kraj susreta.

Za Juniore Osijeka su u prvom poluvremenu nastupili: Maričević, Grgić, Goluža, Ćosić, Leutar, Anić, Šafar, Salapić, Špoljarić, Lastavica i Klepač. U drugom poluvremenu: Prpić, Kulešević, Vranješ, Božić, Kovačić, Goluža, Žigri, Knežević, Salapić, Brlić i Rosandić.

Nakon utakmice, izjavu je dao Miroslav Žitnjak, trener bijelo-plavih Juniora: “Odigrali smo dobru utakmicu. Istrčali smo se jedni i drugi. Igrači su odradili zadatke koje smo dogovarali u svlačionici tako da sam zadovoljan prikazanim s obzirom na fazu priprema. Pobjeda je uvijek slatka, pogotovo protiv seniorskih momčadi, što je svakako dodatni motiv za dečke da nastave dobro i marljivo raditi”.

Izjavu je dao i trener BSK-a Davor Rupnik: “Čestitam Juniorima na ostvarenoj pobjedi. Vidi se da se jako puno radi i da ima dosta kvalitetnih igrača. Za mene je ovo bila odlična utakmica u kojoj sam video određene stvari. Utakmica je bila i prilika za igrače da vide što je brzina lopte jer mi na utakmicama 3. lige nismo u prilici igrati na ovako finim terenima te su moji igrači navikli na drugačiju igru. Utakmica je ispunila svrhu. Nama i njima. Čestitam još jednom na pobjedi”.