Zekić je čestitao navijačima rođendan, a svojim igračima odao priznanje na borbenom i odgovornom pristupu koji je rezultirao osvojenim bodovima

Zoran Zekić imao je razloga za potpuno zadovoljstvo.

Njegova je momčad osvojila bodove, prekinula niz utakmica bez postignutog pogotka, a i dojam je bio sasvim dobar, što se posebno odnosi na drugih 45 minuta u kojem se događalo i ono najzanimljivije u ogledu između Osijeka i Hajduka.

- Prije svega, čestitke igračima koji su se danas „bacali na glavu“ za ovu pobjedu kao i našim navijačima koji su ih bodrili tijekom cijele utakmice i ovi su bodovi posvećeni njima za 28. rođendan. U prvom poluvremenu smo imali dosta problema, slabo smo se postavljali u sredini terena, što je Hajduk koristio i stvorio nam određene probleme. Tijekom odmora smo se malo drugačije posložili, stavili Čuljka na lijevu stranu, a Mioča i Šarića u centralu, to je onda izgledalo puno bolje. Naravno, kada zabiješ gol sve je onda puno lakše, imali smo još neke prigode, nismo ih iskoristili, no došao je i taj drugi pogodak Kneževića tako da nas ni jedanaesterac za goste u završnici nije posebno poremetio. Najvažnije je da smo pobijedili i dakako – potvrdili prvoligaški status što je bio i osnovni cilj kada sam preuzimao momčad, rekao je Zekić.

Mogao je kormilar Osječana napokon odahnuti jer nakon dvije sezone u kojima su bijelo-plavi do opstanka dolazili doslovno u posljednjim minutama zadnjeg kola, sada mirno mogu odigrati preostala dva dvoboja...

- Ponekad ste i vi novinari malo prekritični prema nama. Sjetimo se u kakvoj smo situaciji bili u prvom dijelu sezone, pa i dobrim dijelom proljeća, a sada imamo deset bodova više u odnosu na Istru koja je jesenas imala prednost i od devet bodova, a vidimo gdje su sada. I kada nismo pet mjeseci primali plaću, igrači su marljivo radili, nikada nisu ni pomislili na štrajk kao neki drugi. Moram ih pohvaliti jer oni to zaslužuju, bez obzira na sve svoje oscilacije, uspone i padove. Hvala i novoj Upravi koja je ispoštovala svoje obveze što je također bilo vrlo važno za ostvarenje rezultatskih planova.

Trener Hajduka Damir Burić i ovaj puta je sportski čestitao kolegi Zekiću i njegovim igračima, a nije bio nezadovoljan ni nastupom svoje momčadi:

- Mislim da smo vidjeli jednu vrlo zanimljivu utakmicu, punu dinamike i trke. Mislim da smo u prvom dijelu jako dobro kontrolirali igru, imali smo dobru organizaciju, nekoliko školskih akcija iz kojih smo mogli postići gol ili dva. I kako to biva u nogometu, mi smo to propustili realizirati, a u drugo poluvrijeme ušli smo dekoncentrirano i olako primili pogotke. Posebno onaj prvi kada je više naših igrača moglo riješiti tu situaciju, a da lopta uopće ne dođe do Kneževića koji je zaista lijepo pogodio, tehnički savršeno. Potom je sve išlo na ruku domaćinu, postigli su i drugi gol i moram na kraju čestitati protivniku na pobjedi. U završnici smo krenuli na sve ili ništa, uspjeli smanjiti rezultat, a tko zna, da se još malo igralo, možda bismo došli i do izjednačenja. No, vidjelo se i danas da imamo potentnih mladih igrača, uz izostanke onih koji su standardni, a teško ih je nadomjestiti, izjavio je Burić.

Trener Osječana Zekić odgovorio je na kraju na pitanju što očekuje od sljedeće sezone u kojoj klupsko čelništvo najavljuje značajan iskorak prema gornjem dijelu tablice...

- Za nešto više bi vjerojatno trebalo i značajno mijenjati igrački kadar, ali i to može biti lutrija, odnosno ne mora baš uvijek donijeti rezultat. Svi želimo iskorak, da se stabiliziramo i krenemo naprijed, a osobno bih želio da igramo više napadački, s više šansi i rizika, u konačnici i učinkovitije. Evo recimo, za mene je kolega Burić osvježenje u hrvatskom nogometu jer je u teškim uvjetima pokazao da može vrlo uspješno voditi momčad i dovesti Hajduk do trećeg mjesta. A što se nas tiče, vjerujem da ćemo krenuti uzlaznom putanjom, zaključio je šef stručnog stožera bijelo-plavih.