Trener Zekić od početka će prigodu dati nekim mlađim igračima koji su to zaslužili svojim radom na treninzima

Bijelo-plavi se u mirnom ozračju pripremaju za posljednju utakmicu koju će ove sezone odigrati na domaćem terenu.

Protivnik će im u subotu od 19 sati biti drugoplasirana Rijeka, a trener Osječana Zoran Zekić vjeruje kako će njegova momčad, nakon pobjede nad Hajdukom, pružiti još jednu dobru partiju na zadovoljstvo navijača i simpatizera našeg prvoligaša.

- Činjenica je da možemo igrati mirnije i opuštenije jer nemamo rezultatskog imperativa. No, to ni u kojem slučaju ne znači da nam je svejedno kakav će biti oproštaj od naših navijača u finišu ove natjecateljske godine. Naravno da nam je stalo do novih bodova i sigurno ćemo ih nastojati i osvojiti na terenu, bez obzira na sve ono što znamo o Rijeci i kvaliteti subotnjeg protivnika, pričao je Zekić na konferenciji za novinare.

Izvjesno je da u osječkom sastavu ovaj puta neće biti požutjelih Čuljka i Grgića, kao ni ozlijeđenih Šorše, Škorića i Leke. Prigodu će ponovno dobiti netko od najmlađih prvotimaca...

- Neki će od njih zaigrati od prve minute, a nekima ćemo šansu pružiti tijekom utakmice. Zaslužili su to svojim radom na treninzima i već sada mogu reći da će u posljednjem kolu, protiv Intera u Zaprešiću, praktički svi ti mlađi dečki zaigrati u početnoj jedanaestorici.

Što se sastava za subotnji dvoboj tiče, Zekić je novinarima izdiktirao postavu koju namjerava suprostaviti Riječanima uz poneko obrazloženje svoga izbora:

- Na golu će biti Mikulić jer je on nominalno naš prvi vratar i sve do ozljede je branio dobro, pa mi je bilo logično da ga vratim u momčad. Naravno da smo svi s Malenicom bili zadovoljni, on je dobro odradio posao u nizu utakmica u kojima je dobio prigodu i potvrdio ono što se o njemu nerijetko govorilo – da je svakako veliki potencijal. Četvorica u zadnjem redu bit će Matas, Džolan, Lesjak i Arsenić, u veznom će redu igrati Kurtović, Mioč, Špoljarić i Vojnović te u napadu Knežević i Perošević.

Na pitanje kakvu Rijeku očekuje u subotu u Gradskom vrtu, osječki je trener odgovorio:

- Sigurno je da i oni žele uzeti najviše što mogu, kao i mi, uostalom. Imaju u svojim redovima čak 11 reprezentativaca različitih zemalja i njima baš i nije toliko bitno tko će se naći u momčadi, a tko biti na klupi. Riječani su dosad uglavnom igrali črsto i kompaktno, cijenimo njihove rezultate, međutim, pokušat ćemo ih nadjačati. Iako ćemo našu formaciju postaviti napadački, ne smijemo srljati i dopustiti protivniku previše prostora da se razmaše, rekao je na kraju Zekić.