Trener bijelo-plavih bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, dok je Kek bio pomalo razočaran gubitkom preostala dva boda

Osijek ni drugi puta ove sezone nije izgubio od Rijeke u Gradskom vrtu.

Ponovno je bilo neriješeno, opet 1:1 kao i protekle jeseni, a Osječani su i ovaj puta do boda došli u posljednjim minutama utakmice.

Lukić je razveselio navijače bijelo-plavih i donio zadovoljstvo svima u našem prvoligašu, pa je i trener

- Na kraju je to ipak bio lijep oproštaj od domaće publike. I odmah ću reći da su nam navijači opet bili odlični, doslovno su nas nosili do izjednačenja i hvala im na tome. Uz takvu podršku teško možemo izgubiti u Gradskom vrtu. Što se same utakmice tiče, bila je zanimljiva, sadržajna i prava prvenstvena, s obzira na bodovno stanje obje momčadi. Igračima čestitam na požrtvovnosti, iskazanom karateru i zahvaljujem im na ovom razdoblju koje smo zajednički odradili. Rijeka je povela prekrasnim pogotkom Gavranovića, a mi smo u završnici zaigrali s dosta rizika, promijenili sustav u 3-4-3 i sretan sam što smo u samom finišu došli do izjednačenja još ljepšim golom Lukića. Zadovoljan sam, dakako, budući da nismo izgubili od ponajbolje momčadi u Hrvatskoj, rekao je Zekić.

Trener Riječana Matjaž Kek nije bio zadovoljan konačnim ishodom iz razloga što je njegova momčad ostala bez preostala dva boda u završnim minutama...

- Kada dobiješ gol u 90. minuti, jasno je da imamo za čime žaliti. Imali smo dominaciju cijelo vrijeme, bili smo opasniji, a onda smo dosta toga prosuli u tom nesretnom finišu. Ipak smo morali rutinski privesti utakmicu kraju i osvojiti sva tri boda. No, Osijeku čestitam na bodu i spoznaji da su ovoga proljeća igrali dosta dobro i osigurali opstanak u Ligi. Zašto sam mijenjao napadače Gavranovića i Bezjaka? Iz jednostavnog razloga što je Gavranović bio ozlijeđen i više nije mogao izdržati, dok je Bezjak ostao bez konkretnijeg učinka i morali smo nešto promijeniti, poručio je Kek.