Naša proslavljena skijašica bila je izaslanica predsjednice Republike na finalu nogometnog Kupa Hrvatske

Dolazak najbolje hrvatske sportašice svih vremena, legendarne skijašice Janice Kostelić na finale nogometnog Kupa Hrvatske u Gradskom vrtu, bila je, dakako, prilika i za ugodne razgovore koju su s našom sportskom heroinom vodili čelnici Nogometnog kluba Osijek.

Janica je u grad na Dravi, na završnicu jedne od najznačajnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, stigla kao izaslanica predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a u funkciji pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

- Već sam po drugi puta u kratkom vremenskom razdoblju službeno u gradu koji mi je odavno prirastao srcu. Nakon gimnastičkog Svjetskog kupa, evo me i na nogometu. Osijek zasigurno budi emocije, drago mi je što sam opet došla, kratko je izjavila Kostelić.

Možda neki ne znaju, pa je zgodno spomenuti kako su Janičin otac Ante Kostelić bio vrlo uspješan rukometni trener koji je vodio i zasigurno najbolju generaciju osječkih rukometašica u povijesti, stvorivši temelje za povijesno osvajanje naslova pobjednika Kupa kupova Europe.

Janica je u Gradskom vrtu dočekana s posebnim respektom, uslijed svega što je ostvarila na skijaškim stazama diljem svijeta.

Osvajačica četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, višestruka svjetska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa bila je, dakako, na meti ne samo fotoreportera, nego su se s njom poželjeli uslikati i brojni navijači na stadionu, kao i zaposlenici NK Osijeka.

Klupski je predsjednik Janicu Kostelić darivao popularnim „starkama“, iz posebne Conversove kolekcije, posebno napravljene za Nogometni klub Osijek u sklopu potpisanog sponzorskog ugovora od prije nekoliko dana.

Tom je prilikom Meštrović uvaženoj gošći poželio i puno sreće i uspjeha na novoj funkciji u resornom ministarstvu.