Pouzdani lijevi bočni potpisao je trogodišnji ugovor s bijelo-plavima nakon što je imao zapaženu sezonu u Lokomotivi

Osječki je nogometni prvoligaš danas dobio prvo, značajno pojačanje za novu sezonu. U Gradski vrt se nakon godinu dana izbivanja vratio 23-godišnji Borna Barišić koji je prošlu natjecateljsku godinu započeo u prvaku Dinamu, ali je ubrzo usmjeren na posudbu u redove Lokomotive koja je izborila plasman u kvalifikacije Europske lige pri čemu , dakako, ni Barišićev doprinos nije izostao. Kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare, veseli ga povratak među bijelo-plave:

- Da, sretan samšto sam opet ovdje. Nemam praktički nikakvih nepoznanica, vrlo dobro poznajem većinu igrača, a čujem da će i momčad biti značajno pojačana u odnosu na prošlu sezonu. Vjerujem da će ovo biti jedna lijepa priča, sve mi ukazuje na to i zato mi je drago što karijeru nastavljam u svom klubu, pričao je Borna.

Na pitanje kakva mu je bila prva reakcija kada je uslijedio poziv sportskog direktora NK Osijeka, Alena Petrovića, Barišić je bez ustezanja odgovorio:

- Moram reći da sam odmah prihvatio poziv, bez puno razmišljanja. Drago mi je što me je Osijek označio kao jedno od svojih pojačanja, a i moji planovi se uklapaju u priču o boljem i ambicioznijem Osijeku. Iskreno, nisam dvojio između ostanka u Lokomotivi i povratka u Osijek. I mislim da sam dobro postupio.

Primjetio je Borna da se događaju dobre stvari u Gradskom vrtu, da je puno toga drugačije nego prije...

- Osjeća se novo, pozitivno ozračje, sve se diglo na višu razinu, vidim i čujem da je sve dobro posloženo. Nije ovo samo jedna razina više u odnosu na ono vrijeme kada sam nosio Osijekov dres, nego je sve skupa puno bolje nego što je nekada bilo, zaključio je Barišić.

Sportski direktor Osječana Alen Petrović također je zadovoljan ovakvim raspletom situacije:

- Rekao sam da radimo bez neke medijske pompe, onako, više u tišini, ali je i ovaj današnji ugovor potvrda da mislimo biti sasvim konkretni u dovođenju novih igrača. Mislim da je u cijeloj priči važno i što vraćamo naše igrače koji su ovdje ponikli i u Osijeku se afirmirali jer oni ipak drugačije, rekao bih i emotivnije, doživljavaju igranje u svom klubu u odnosu na neke druge koji dolaze sa strane. Mogu potvrditi da će pojačanja svakako biti još, budući da smo neke razgovore doveli u završnu fazu, a neke intenziviramo, zaključio je Petrović.