Petrović je makedonski reprezentativac i stiže iz Rabotničkog, dok je Barač došao iz Šibenika

Nakon Borne Barišića, Nogometni klub Osijek danas je dobio još dva igračka pojačanja. Ugovore s bijelo-plavima potpisali su makedonski reprezentativac Milovan Petrović i stoper Šibenika Mateo Barač. Petrović ima 26 godina, dolazi iz Rabotničkog, dok su Baraču 22 godine, visok je 191 centimetar i u Gradskom vrtu će prvi puta imati priliku zaigrati u HNL-u.

- Drago mi je što sam došao u Osijek o kojem mi je Goran Todorčev koji je ovdje igrao pričao samo lijepe stvari. Osjetim dobru atmosferu i želim sa svojim novim klubom izboriti Europu koju sam igrao i s Rabotničkim. Što se reprezentacije tiče, igrao sam gotovo standardno u kvalifikacijama za EURO, između ostalih i protiv Španjolske koja za nekoliko dana očekuje Hrvatsku u Francuskoj. Želim Hrvatima puno sreće u tom susretu, a što se mene i Osijeka tiče, vjerujem da ćemo ostvariti ono što klub i najvijači od nas očekuju. U ovih nekoliko dana koliko sam ovdje uspio sam malo proći i gradom te mogu reći da mi se sviđa. Nove suigrače još upoznajem, no vidi se na treninzima da možemo sastaviti dobru momčad. Svi su me dobro prihvatili i sretan sam što sam ovdje, pričao je Petrović koji će biti član Osijeka u sljedeće dvije sezone.

Barač nije skrivao svoje zadovoljstvo što je potpisao trogodišnji ugovor s našim prvoligašem. Igrao je u drugoligašima Hrvatskom dragovoljcu i u Šibeniku s kojim nije uspio izboriti prvoligaški status. No, njegove zapažene igre nisu ostale nezamijećene...

- Prije svega zahvaljujem sportskom direktoru Petroviću i treneru Zekiću što su se odlučili dovesti me u Gradski vrt. Osijek je uvijek bio veliki klub i meni je čast igrati za njega! Moj Sinjanin i prijatelj Nikola Matas mi je također rekao da sam dobro odlučio i sada je na meni da se dokažem i izborim za mjesto u momčadi. Vjerujem da ću opravdati očekivanja i stožera i navijača, ukratko je istaknuo Barač.