Trener bijelo-plavih Zoran Zekić zadovoljno je došao na konferenciju za novinare nakon dobre igre i zaslužene pobjede osječkog prvoligaša na otvaranju sezone protiv Istre u Puli.

Primajući čestitke, kormilar Osječana ipak nije upadao ni u kakvu euforiju, svjestan da je tek početak Prvenstva.

- Najvažnije je da smo osvojili bodove na kojima čestitam svojim igračima. Poveli smo vrlo rano, da bi sredinom poluvremena nekim lošim reakcijama omogućili protivniku da nas ugrozi i stvori poneku šansu. Doduše, Istra je uglavnom prijetila iz prekida, no imali smo sigurnog Mikulića na vratima. U drugom dijelu utakmice domaćin je ostao s igračem manje, pa smo dominirali i stvarali šanse te smo mogli uvjerljivo pobjediti da smo barem one najpovoljnije pretvorili u golove. Malo smo imali i peha jer je lopta dvaput pogađala vratnicu, ali je to sada manje važno. Imali smo i određenih slabosti što je razumljivo na početku sezone. Ovo je dobar start, ali ne smijemo pomisliti da smo napravili nešto jako veliko. Sjećam se kako je Osijek prije godinu dana u prva dva kola osvojio četiri boda, a potom se gotovo do same završnice žestoko borio za opstanak. Prema tome, idemo korak po korak. Moram reći da na klupi danas nismo imali niti jednog obrambenog igrača, a gotovo su sve pričuve bili naši dečki iz juniorskog pogona. Ako se još pojačamo, mislim da bismo mogli izledati onako, kako želim u vremenu koje dolazi, pričao je Zekić.

Zekićev kolega na klupi Puljana, Andrej Panadić bio je suočen sa zvižducima i negodovanjem publike, koja je tražila njegov odlazak s klupe. Osječanima je čestitao na pobjedi, a žalio je za propuštenim prigodama svoje momčadi:

- Utakmica se od početka krenula na mlin protivnika koji je poveo već na samom početku. Mi smo u prvom poluvremenu imali nekoliko vrlo dobrih prigoda, ali nismo zabili jer je njihov vratar odlično reagirao u tim situacijama. U nastavku smo preuzeli još više rizika, no sigurno nas je poremetilo isključenje Gržana. Ne znam da li je zbog trebao dobiti i taj drugi žuti karton, nakon što je pucao poslije sučevog zvižduka, to mi se činilo prestrogom odlukom suca. Imali smo i u tom razdoblju utakmice s igrače manje neke situacije za gol, posebno kada su prekidi u pitanju, no ostalo je 0:1. Što se tiče publike i njihovog prozivanja, malo mi je čudno da se to događa već u prvom kolu. Igrali smo solidno, hrabro se suprostavili i kad nam je isključen igrač, a ne može se reći da nismo imali svoje prigode. Ne opterećujem se onim što netko viče s tribina jer znam da dobro radim svoj posao, zaključio je Panadić.