Nogometaši Osijeka krenuli su u Zagreb gdje će dočekati sutrašnju utakmicu protiv Intera u Zaprešiću, u okviru 2. kola Max TV Prve HNL.

Nakon pobjede nad Istrom na startu nove sezone, Osječani isti učinak žele ponoviti i na drugom uzastopnom gostovanju. U takvom ozračju trener Zoran Zekić je pripremao momčad tijekom ovoga tjedna, kako bi bijelo-plavi pružili još jednu dobru partiju i kući se ponovno vratili zadovoljni.

- Uspješno smo apsolvirali prvo kolo, međutim, to je bila samo jedna utakmica. Treba igrati dobro u kontinuitetu da bismo govorili o nekakvom napretku i rezultaskom iskoraku. O sastavu za Zaprešić još ne mogu govoriti jer nismo odradili posljednji trening, pa se ne bih istrčavao po tom pitanju. Jasno je da okvirno znam koga ću poslati na teren, no ima još vremena za objavu sastava, uostalom, nisam ga još ni dečkima rekao, istaknuo je Zekić na redovitoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu.

Za razliku od susreta s Istrom, stručni stožer našeg prvoligaša ima širi igrački kadar na raspolaganju jer su se neki igrači koji su „preskočili“ Pulu vratili u konkurenciju...

- Stanje u momčadi je dosta dobro, vratili su nam se Lesjak, Barišić i Grgić, imamo malo veću širinu i više izbora tijekom utakmice. Svi vrlo ozbiljno shvaćamo predstojećih 90 minuta, nadajući se najboljem. Čitam u tisku da je kolega Toplak prilično ljut i rezigniran nakon poraza njegove momčadi u Koprivnici, ali nas ne može i ne smije zavarati njihova kuknjava kroz medije. Daj Bože da oni budu i u subotu nervozni, a da mi svu svoju pozitivu prenesemo na travnjak i ostvarimo cilj. Najvažnije je da opet funkcioniramo kao kolektiv, da budemo odlučni i hrabri, da nam igrači vjeruju u sebe i da prezentiramo na utakmicama ono što radimo na treninzima iz dana u dan. Nema za trenera ništa ljepše nego kada se to očituje na terenu.

Jasno je da Zekić od svojih izabranika očekuje jasno iskazanu ambiciju da se Osijek od prve minute postavi autoritativno, s jasno naglašenom napadačkom orijentacijom:

- Nešto ipak ovisi i o protivniku, a zasad imamo malo zapisa o njima, nakon što su doveli neke nove igrače, uz odlazak ponajboljih prvotimaca iz prošle sezone. No, ne treba smetnuti s uma da je desetak njihovih igrača već godinama zajedno na okupu i to treba respektirati. Moramo anulirati njihove dobre stvari, a istaknuti vlastite. U Puli smo imali slabosti i propusta koje ne bismo smjeli ponoviti, o čemu ćemo također povesti računa, zaključio je Zekić.