Bila je to utakmica s dva posve različita poluvremena. 

U prvom je Inter djelovao bolje, razigranije i opasnije, za razliku od prilično sputanih i premalo opasnih Osječana koji su i u tom razdoblju utakmice, unatoč slabijem nastupu imali veliku priliku preko Peroševića koji je pogodio vratnicu. A onda se puno toga promijenilo u drugih 45 minuta u kojima je Osijek sasvim preuzeo kontrolu igre i na kraju s dva gola, preko Vojnovića i Bobana, potpuno zasluženo slavio i drugi puta za redom u gostima, na zadovoljstvo svojih vjernih i glasnih navijača na zaprešićkom stadionu.

- Prvo bih čestitao svojim igračima na zasluženoj pobjedi, a drugo, ne mogu ne zaključiti da smo utakmicu otvorili jako loše. Bili smo dekoncentrirani, nervozni i plašljivi, tako da nam je Inter uspio napraviti pritisak u svojoj formaciji 3-4-3. Mi smo se u tome nekako pogubili, iako smo se pripremali za takav način njihove igre, preslabo smo se kretali i olako gubili lopte. Hvala Bogu da u tom razdoblju utakmice nismo primili gol, da neka lopta nije zalutala u našu mrežu, a onda smo u nastavku posložili redove i krenuli puno bolje. Potpuno smo zavladali terenom, postigli smo dva pogotka, a mogli smo još poneki. Naravno da ne mogu biti nezadovoljan, naprotiv, imamo šest bodova iz prva dva kola koja smo odradili u gostima. Međutim, opet ću ponoviti, ne smije biti nikakve euforije. Svjestan sam da je još puno posla ispred nas i ne smije nam se nikako dogoditi da protiv Rijeke u Gradskom vrtu otvorimo utakmicu kao u Zaprešiću jer nam se u tom slučaju loše piše, pričao je Zoran Zekić na konferenciji za novinare.

Pitali su izvjestitelji osječkog šefa struke što je to svojim igračima rekao tijekom odmora u poluvremenu jer u nastavku kao da je zaigrao neki drugi Osijek...

- Morali smo se smiriti, eliminirati nervozu i spustiti loptu na zemlju, zapravo igrati svoju igru. Takav je nogomet, zabili smo gol u pravo vrijeme i tako usmjerili vodu na naš mlin. Nema tu neke velike mudrosti, a ono što mene raduje je spoznaja da moja momčad ima još dosta rezervi i da ćemo biti još i bolji. Neke ćemo igrače još malo morati sačekati da budu pravi, dizat ćemo se, vjerujem, iz utakmice u utakmicu kako vrijeme bude odmicalo.

Nakon što je u Puli novi osječki napadač Gabrijel Boban pogodio vratnicu, u Zaprešiću je smjestio loptu u mrežu i brzo osvojio simpatije navijača:

- Boban je trenutno na nekih 60 posto svojih mogućnosti. On je donedavno u Zagrebu trenirao, ali tek sada ulazi u ritam odigravanja pravih utakmica i još mu treba vremena da bi se navikao ne neke nove zahtjeve. No, u pitanju je karakteran dečko, nedvojbeno kvalitetan napadač koji će nam sigurno biti pravo pojačanje. Suigrači su ga odlično prihvatili, vrlo brzo se po tom pitanju uklopio u novu sredinu i drago mi je što je za svoj rođendan bio strijelac, dodao je Zekić.

Samir Toplak, trener Intera, nije imao nimalo razloga za bilo kakvo zadovoljstvo. Momčad mu je doživjela drugi uzastopni poraz, a još nije uspjela postići pogodak...

- Složio bih se sa svime kako je kolega Zekić okarakterizirao utakmicu. Znači, odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme u kojem smo imali pritisak i dominaciju. Možda pritom nismo stvarali neke izrazito povoljne prilike, ali je ipak bilo u više navrata opasno pred osječkim vratima. Najbolja je šansa bila ona Ottochianova iz jedne izrađene akcije, a prijetili smo i u prekidima. Nažalost, nismo zabili, a onda nas je je Osijek kaznio u najgore vrijeme, kada smo još imali samopouzdanje i vjeru da možemo osvojiti bodove. Nakon Vojnovićevog pogotka, odlučila je individualna kvaliteta koju protivnik nedvojbeno posjeduje. Oni sada imaju Bobana u svojim redovima, a to je, eto, dimenzija više u odnosu na nas što u ovakvim susretima presuđuje, izjavio je kormilar Zaprešićana.