U Gradskom vrtu je prisutno potpuno zadovoljstvo nakon uvodna dva kola u borbi za prvenstvene bodove.

Nogometaši Osijeka slavili su i u Puli i u Zaprešiću, a da pritom nisu primili niti jedan pogodak. Svoj prvi gol za bijelo-plave u subotu navečer postigao je Gabrijel Boban koji brzo osvaja navijačke simpatije Kohorte i ostalih simpatizera Kluba.

- Najbitnije da smo pobijedili i uzeli sva tri boda iako igra, posebno u prvih 45 minuta, nije bila kakva je trebala biti, nije to bio pravi Osijek kojega svi želimo gledati. U nastavku je bilo dosta bolje, pa ni rezultat nije izostao, a on je uvijek ispred svega ostaloga. Vjerujem da će u sljedećim utakmicama biti puno, puno bolje jer imamo prostora za kvalitetnija izdanja. Što se mene tiče, sretan sam što sam postigao pogodak i probio tu psihološku barijeru koju ima svaki napadač kada promijeni sredinu i želi što prije postići svoj prvijenac u novom klubu. Sigurno nisam još u optimalnom stanju, ali ću se dizati kako to i momčad bude činila. Činjenica je da imamo šest bodova i jako dobru atmosferu u momčadi. Siguran sam da će naš prvi domaći susret protiv Rijeke privući veći broj ljubitelja nogometa u Gradski vrt i ovom prilikom pozivam sve naše navijače da dođu na stadion i podrže nas, rekao je Boban.

Dakako da prilično velike zasluge za pun pogodak u Zaprešiću ima i strijelac vodećeg pogotka, iskusni veznjak Aljoša Vojnović koji je odlično reagirao na ubačaj Peroševića i pogodio Čovićevu mrežu:

- Lošije smo ušli u utakmicu, oni su krenuli odlučnije i žustrije, pa je u takvim okolnostima bilo prvenstveno bitno da ne primimo pogodak do odlaska na odmor jer smo vjerovali da ćemo se između dva poluvremenu presložiti i zaigrati bolje. To se i dogodilo, pa je nastavak bio potpuno pod našom kontrolom. Tih 45 minuta su možda i nagovještaj onoga što možemo napraviti u ovoj sezoni. Drago mi je zbog Gabrijela što je probio led i bio strijelac, naravno da sam sretan i zbog svoga pogotka i sada se okrećemo dvoboju s Rijekom. Nama su ova dva trijumfa na startu bila potrebna i za jedan potpuni mir, budući da svi znamo kako je to izgledalo proteklih sezona kada se gubilo i uvlačila se nervoza u momčad i oko nje. No, kako nismo poletjeli nakon pobjede u Puli, nismo ni sada, nakon osvojenih bodova u Zaprešiću, svjesni da još nismo u svom najboljem izdanju. Uopće ne sumnjam da ćemo biti pravi pred našom publikom u Gradskom vrtu, već u ogledu s Riječanima. Imamo kvalitetu za nadigravanje sa svima i nadam se da će ova sezona proteći u znaku jedne lijepe osječke nogometne priče, istaknuo je Vojnović.