Osijek u Gradskom vrtu igra protiv Rijeke. LIVE txt by MMM pratite u nastavku. 

OSIJEK - RIJEKA 0:1

 

Pozdrav iz osječkog Gradskog vrta! Počela je utakmica između Osijeka i Rijeke.


Rijeka igra u sastavu: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Šofranac, Žuta, Bradarić, Maleš, Vešović, Mišić, Matei i Bezjak.

Evo i početne jedanaestorice Osječana: Mikulić, Matas, Lukić, Lesjak, Arsenić, Petrovikj, Mioč, Vojnović, Knežević, Boban i Perošević.

U osječkim redovima nema kapetana Barišića koji ima manju rupturu mišića, pa se ništa nije željelo riskirati, a silom prilika izostao je i Barać kojemu je operirano slijepo crijevo.

Na drugoj strani nema Tomasova koji će ovih dana napustiti Rijeku i pristupiti Al Nassru trenera Zorana Mamića, dok je Gavranović ostao u pričuvi.

Glavni sudac je M. Zebec (Varaždin), a njegovi su pomoćnici B. Križarić (Čakovec) i G. Loparac (Sladojevci).

8' početne minute protječu u ravnopravnoj igri, ni jedni ni drugi ne žele na startu previše riskirati.



17' na tribinama je više od 4.000 gledatelja, a Osječani imaju veliku podršku svojih navijača s istočne tribine.

19' prvi žuti karton dobio je Ristovski i to zbog prigovora.

20' Knežević je dobro pucao iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, lopta je išla u gornji lijevi kut, a vratar gostiju Prskalo dobro je reagirao.

23' javnu opomenu sada je dobio veznjak domaćih Petrovikj.

28' vruće je danas u Osijeku što igračima zasigurno otežava igru na terenu Gradskog vrta.

32' prošlo je pola sata igre, pravih prigoda još nema, a Kohorta zaslužuje sve pohvale za svoje navijanje koje ni trenutka ne prestaje!

37' tvrda utakmica u kojoj je lopta rijetko u kaznenom prostoru.

40' 0:1 - MIŠIĆ

40' Gosti su poveli. Matei je ubacio s lijeve strane loptu u peterac, Lesjak je odbio glavom, ali je sekundu-dvije ostao na zemlji, što je iskoristio bivši igrač Osijeka Mišić i sa 13 metara pogodio lijevi kut, a pritom nam se činilo da je lopta "zakačila" nekoga od osječkih prvotimaca i malo promijenila smjer.

42' Pucao je Perošević s ruka šesnaesterca, lopta odlazi daleko od vratiju.

45' glavom je pokušao stoper Riječana Mitrović, nije to bilo dovoljno precizno. Kraj prvog poluvremena.


46' počelo je drugo poluvrijeme uz jednu promjenu kod Osječana. U svlačionici je ostao Perošević, a ušao je Lulić, povratnik u Gradski vrt.


55' jedino je Bezjak u nastavku imao polušansu, kada je pucao s desne strane, ali prave opasnosti po Mikulića.

56' Knežević je bio u prigodi nakon Miočeva proigravanja, slabo je zahvatio loptu, tako da su Riječani otklonili opasnost ispred svojih vratiju.

58' pokušaj Vešovića iz daljine, Mikulić je siguran.

65' izmjena kod Riječana: izlazi Vešović, ušao je Gavranović.

69' "Zicer" za Rijeku! Ristovski je odlično centrirao s desne strane, na pet metara od gola neometan je bio Bezjak čiji je udarac glavom završio pokraj desne vratnice. Ovo je bila daleko najizglednija prigoda od početka susreta.

74' druga izmjena u riječkim redovima. Na klupu odlazi Matei, na travnjaku je Čanađija. Odmoh potom mijenja i Zekić. Iz igre je povukao Petrovikja, a ubacio Grgića.

78' još jedna velika prilika za Riječane! Gavranović je krenuo u kontru, imao je slobnodnog Bezjaka na drugoj strani, ali je previše komplicirao, tako da je lopta kasno došla do slovenskog reprezentativnog napadača koji je pucao, a Mikulić odličnom reakcijom spriječio pogodak!

79' sreća je sada bila saveznik bijelo-plavih! Nakon ubačaja iz prekida, Mitrović je bio najspretniji u gužvi, pucao glavom, a lopta je završila na lijevoj vratnici!

81' evo prilike i pred riječkim vratima. Knežević je bio u dobroj poziciji za udarac, no slabo je to učinio, pa je lopta otišla pokraj okvira vratiju.

85' posljednja zamjena kod Osijeka. Izašao je Mioč, a ušao mladi Marin.

89' možda i posljednja prigoda za domaće. Vojnović je dobro skočio na sedam metara od vratiju, pucao glavom, ali je Prskalo sačuvao mrežu.

90' + 4 kakva prigoda za Osijek u posljednjim sekundama! Lopta je došla do Grgića koji je lijepo gađao desni kut, a lopta se od vratnice odbila u gol-out. Susret je završen minimalnom pobjedom Rijeke.

Riječani su ostvarili i treću uzastopnu pobjedu, svoje je šanse imao i Osijek, ali ovaj puta domaćin nije pronašao put do suparničke mreže kao na prethodnim utakmicama. Posebno ćemo na kraju pohvaliti navijanje jer već dugo bijelo-plavi nisu imali tako glasnu i neprekidnu potporu s tribina.