Zekić je istaknuo kako je u njegovoj momčadi bilo premalo raspoloženih igrača koji bi namudrili dobro organizirane Riječane.

Iako je Osijek izgubio prvu utakmicu u (n)ovoj sezoni i u prvom susretu pred svojom publikom ostao bez bodova, nije bilo spuštenih glava u Gradskom vrtu, niti potpunog razočaranja. Zoran Zekić došao je na konferenciju za novinare svjestan da njegova momčad još mora nadograđivati i unaprijeđivati igru da bi Osječani i u ovakvim dvobojima ostvarili pozitivan ishod. Svoje je igrače ohrabrio da će izgubljeno pred svojom publikom vratiti i nadoknaditi još negdje u gostima.

- Kako nismo radili nikakvu euforiju nakon dvije pobjede na startu, tako sada nećemo ni pasti u nekakvu depresiju. Ukazivao sam na određene slabosti koje smo dosad imali, a danas su se, nažalost, dijelom ponovile na terenu, a igrali smo s Rijekom koja je za hrvatske prilike vrlo jaka momčad. Oni su u prvom poluvremenu s desetoricom igrača stali iza lopte i bili u čvrstom bloku, a mi ga nismo bili u stanju probiti. I onda nam se dogodi da primimo pogodak u najgore vrijeme, u samoj završnici, prije odlaska na odmor i voda krene na njihov mlin. Znamo kako je igrati kada Riječani imaju prednost, a nas ponese publika, otvorimo se s previše igrača prema naprijed, pa nam oni stvore velike probleme iz kontre i polukontre u čemu su najjači, pričao je Zekić.

POGODAK PRIMLJEN U NAJGORE VRIJEME

Kako se utakmica bližila kraju, osječki je prvoligaš uspio stvoriti određene prigode, ali treba priznati kako su Riječani imali tri odlične šanse pri vodstvu od 1:0...

- Pokušali smo u završnici i s Lukićem u napadu, digli smo i bekove gore, prema naprijed, imali i te šanse Vojnovića i posebno Grgića koji je pogodio vratnicu u tom posljednjem napadu. No, premalo smo imali raspoloženih igrača u napadačkim akcijama, kada je kroz zgusnut Rijekin raspored trebalo napraviti višak na njihovoj polovici, danas u tome nismo bili na potrebnoj razini. Opet nam se događalo da protivnička momčad prelako dođe na našu zadnju liniju, bili smo loši u tom pritisku na njihove veznjake, nekako su nam dečki bili previše tvrdi. Na kraju bih posebno želio zahvaliti našim navijačima koji su napravili odličnu atmosferu. Žao mi je i zbog njih i zbog igrača što nismo osvojili barem bod. No, pričali smo i na pripremama da je ovo godina stabilizacije i samo treba nastaviti dalje raditi, ispravljati pogreške i razmišljati isključivo o svakom sljedećem protivniku, rekao je Zekić.

KEK NIJE SKRIVAO ZADOVOLJSTVO

Matjaž Kek, slovenski stručnjak na klupi Rijeke, bio je na kraju potpuno zadovoljan. Riječani su slavili i treći puta za redom u HNL-u, imaju maksimalan učinak i odličnu atmosferu uoči predstojećeg europskog nastupa na svojoj Rujevici:

- Ovo je za nas vrlo važna pobjeda u okolnostima u kojima smo do nje došli, a mislim da o njima ne trebam previše pričati, ali prvenstveno mislim na vrlo sparno i teško vrijeme. Mislim da smo zaslužili sva tri boda jer smo stvorili bolje šanse. Tvrdim da je Osijek vrlo kvalitetna momčad koja ima dobru atmosferu u Klubu i oko njega, nije nam bilo nimalo lako, naprotiv. Zato i čestitam svojim igračima na onome što su pokazali. Imali smo dosta prilika, uz malo više koncentracije mogli smo utakmicu riješiti puno prije, ali nismo uspjeli postići taj drugi pogodak dok nam je protivnik iz svojih dugih lopti u završnici stvorio nemir, a poznato je da u takvim situacijama može biti svega. Kada iz svojih prigoda ne zabiješ gol, onda uvijek postoji opasnost da ga primiš na drugoj strani. Što se tiče Mišića koji je svojim pogotkom odlučio utakmicu, on je sigurno igrač koji ove sezone Rijeci može puno pomoći. Isto se odnosi i na našeg novog stopera Šofranca koji je beskompromisno odigrao cijelu utakmicu i pokazao da će nam biti od koristi, istaknuo je Kek.