Iako su Riječani slavili u Gradskom vrtu, osječka nogometna priča se jučer pokazala lijepom i obećavajućom

Prva utakmica na domaćem terenu, nažalost, donijela je i prvi poraz našeg prvoligaša u ovoji sezoni. U trećem prvenstvenom kolu, pred više od 4.000 gledatelja u Gradskom vrtu, Osijek je poražen od Rijeke rezultatom 0:1 što je ujedno i prvi primljeni pogodak bijelo-plavih od početka HNL-a. Zabio ga je bivši Osječanin Josip Mišić, a pokazalo se da je to bio i odlučujući trenutak utakmice.

Riječani su potvrdili već otprije poznatu činjenicu da ponovno imaju jaku momčad koja s pravom računa na mjesto u vrhu tablice dok je Osijek ovaj puta zaustavljen što ne znači da je u momčadi i oko nje zavladala depresija. Bodovi su pripali protivniku, a kako je rekao trener Osječana Zoran Zekić odmah po svršetku utakmice, bit će sasvim dovoljno prigoda u sljedećim utakmicama da se propušteno negdje nadoknadi i da naši dečki ponove ono što su uspjeli ostvariti u Puli i Zaprešiću.

Iako niti jedan poraz nije ugodan, u Gradskom vrtu je bilo razloga i za pozitivne komentare. To se prvenstveno odnosi na spoznaju da se nogomet vratio u Osijek! Derbi je odigran u lijepom ozračju i atmosferi, a Zekićevi su izabranici imali zaista veliku podršku svojih navijača, od prve do posljednje minute. Uostalom, ispraćeni su pljeskom i pjesmom s terena što dovoljno govori o tomu da su Kohorta i ostali iz navijačkog puka prepoznali veliku želju Osječana za uspjehom, kao i sve ono pozitivno što je do sada napravljeno u ovoj natjecateljskoj godini.

Kada je o igri riječ, možda je ovaj puta bilo previše sputanosti, a premalo raspoloženih pojedinaca, međutim, treba objektivno reći i da je suparnik limitirao određene stvari domaćinu na terenu. Ipak, bilo je prigoda se ostvari bolji rezultat i izbjegne poraz, što se posebno odnosi na situacije u kojima su se u završnici našli Vojnović i Grgić koji je u posljednjim sekundama pogodio vratnicu. Isto tako je i Rijeka imala svoje, izrazite šanse, pa ne treba baš previše žaliti za izgubljenim bodovima. Već od ponedjeljka treba misli usmjeriti na iduću utakmicu i gostovanje kod Lokomotive, 8. kolovoza u Kranjčevićevoj.