Zekić je bio vrlo zadovoljan, a njegov kolega Ivković je rekao da ga veseli povratak Osijeka u vrh hrvatskog nogometa

Ozarena lica stigao je Zoran Zekić na konferenciju za novinare nakon utakmice u Kranjčevićevoj gdje su Osječani ostvarili i treću uzastopnu gostujuću pobjedu, nakon osvojenih bodova s Istrom i Interom. I on i kolega na protivničkoj klupi Tomislav Ivković su zaključili da je susret bio iznimno zanimljiv i do kraja neizvjestan te da je mogao zadovoljiti sve one koji su ga gledali ili uživo ili u TV prijenosu.

- Prije svega bih čestitao svojim dečkima na pobjedi i odličnoj igri koju smo prezentirali, posebno u drugom poluvremenu, kao i Lokomotivi koja se također pokazala u odličnom izdanju i želim joj puno sreće i uspjeha protiv Genka u play-offu Europske lige. Bila je to teška utakmica, nekako je već postalo i pomalo čudno da nam svi protivnici ove sezone stanu iza lopte, prepuste nam sredinu terena, a onda se nekako moji igrači osjete presigurnima, a Lokomotiva je ubitačna u kontrama i polukontrama što su i ovaj puta pokazali. Imamo tri pobjede u tri gostujuća nastupa, nadam se da ćemo taj pobjednički niz nastaviti u idućem kolu s Hajdukom u Gradskom vrtu, rekao je Zekić.

Golovi za pamćenje

Tomo Ivković nije djelovao razočarano unatoč porazu. Utjehu je pronašao u spoznaji da je to bio dvoboj koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Gostima je čestitao, ali i svojim nogometašima:

- Mislim da smo gledali izvanrednu utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme. Obje su momčadi dale svoj maksimum, a Osijeku čestitam na pobjedi, zaista su jako dobro izgledali. Mi smo isto pružili koliko smo mogli, bilo je lijepih akcija i nekih izglednih šansi, no gosti su ovaj puta imali i malo veću dozu sreće u odnosu na nas. Kakve su nam golove zabili, to je posebna priča. Posebno onaj prvi, kada je lijevi bek centrirao, a desni završio akciju i pogodio mrežu. Trener to ne može ni sanjati da se na terenu dogodi tako nešto, ali se dogodilo. Dakle, Matas je zabio eurogol, a drugi je, Lulićev, bio još ljepši. Naravno da smo napravili određene pogreške kod primljenih golova i time ćemo se idućih dana morati malo pozabaviti. Nismo zaslužili poraz, ali nema zamjerki na Osijekovu pobjedu. Drago mi je da ponovno imamo jakog i ambicioznog slavonskog prvoligaša jer takav Osijek treba hrvatskom nogometu. Nadam se da bi još neki klubovi mogli krenuti tim putem da nam Liga bude još bolja i zanimljivija, pričao je Ivković.

Pričuve donijele pobjedu

Osijeku su rezultatski preokret donijeli igrači s klupe. Karlo Lulić je bio i strijelac i asistent, igrao je odlično, a Ivica Džolan je pogodio mrežu za konačnih 2:3 u samom finišu utakmice. Zekić je o tomu rekao:

- Da, donijeli su nam nešto, to se od njih, uostalom, i očekuje. Ne želim sada pametovati i govoriti kako sam pogodio s izmjenama jer u tom kontekstu bih onda mogao reći i da u prethodne 32 utakmice nije bilo tako. Sretan sam jako zbog pobjede jer smo imali turbulentan tjedan iza nas, nismo na treninzima bili u pravom izdanju, ali je momčad na ovoj utakmici pokazala puno dobrih stvari. Nadam se da ćemo uz još dvojicu igrača koje ćemo dovesti ovih dana imati potrebnu širinu igračkog kadra koja nam je nužna za još veći iskorak.

U Gradski vrt iduće nedjelje stiže splitski Hajduk. Bit će to još jedna nogometna fešta i novi derbi u gradu na Dravi..

- Hajduk je ušao odlično u sezonu, mislim da će biti vrlo zanimljiva i kvalitetna utakmica. Sada mi je, iz ove perspektive, nekako najveća želja da među brojnim navijačima koji će se sigurno naći na tribinama Gradskog vrta bude više naših nego protivničkih simpatizera, naglasio je Zekić.