Zekić je zadovoljan igrom svoje momčadi, ističe da je nedostajao samo još jedan pogodak da dojam bude potpun

 

Vrlo dobru i zanimljivu utakmicu odigrali su nogometaši Osijeka i Hajduka, u tome su se složili i treneri na konferenciji za novinare poslije derbija u Gradskom vrtu. Činjenica je da smo vidjeli vrlo borbenu, zanimljivu i prilično sadržajnu borbu za bodove, a Osječani su ipak imali nešto više izglednih prigoda pred suparničkim vratima. Trener bijelo-plavih Zoran Zekić ipak nije previše žalio za propuštenim:

- Jako sam zadovoljan onim što je moja momčad pokazala u ovoj utakmici. Ne mogu nijednom igraču ništa zamjeriti, žao mi je jedino što nismo zabili još gol ili dva i pobijedili, naravno. Ostalo je uglavnom bilo dobro. Doduše, malo smo u prvom dijelu imali problema na sredini terena, ali smo se brzo stabilizirali i dosta opasno prijetili. Jednostavno, lopta nije htjela lopta u gol, u tri-četiri navrata je „šetala“ po liniji, što znači da nismo imali ni dovoljno sreće. Gledam ovu utakmicu kroz prizmu spoznaje da smo na dobrom putu, znamo da nas čeka još puno posla, ali ako nastavimo ovako raditi iz dana u dan – Osijek sigurno ima svjetlu budućnost. Naravno da bih zahvalio navijačima koji su bili izvrsni, to je atmosfera koju Hrvatska liga zaslužuje, daj Bože da toga bude što više. Također, moram još jednom naglasiti, igrali smo protiv Hajduka koji je odlično otvorio sezonu i izuzev ogleda s Dinamom, zaista puno pokazao. Žalostan sam jer su mi igrači prilično razočarano na kraju ušli u svlačionicu, svjesni da su izgubili dva, a ne osvojili jedan bod. No, ovo je temelj za ono što nas čeka u budućnosti, u to sam siguran, istaknuo je Zekić.

„Vidim nas među vodećima“

Na opasku da mnogi ove sezone Osijek vide u kvartetu najboljih hrvatskih prvoligaša, Zekić je odgovorio kako su i njegove misli usmjerene u tom pravcu:

- Vidim nas i ja među vodećima, no mi smo momčad u stvaranju. Treba znati da nama Boban i Ejupi još nisu u onom izdanju u kojem oni sigurno mogu biti i kakvo ja očekujem. Priključio nam se i Pušić, koji je naše dijete i još jedan povratnik u naše redove, tako da će konkurencija biti dodatno zaoštrena. Svjesni smo da imamo još nekih slabosti. No, meni je ova utakmica puno pokazala. U situaciji kada smo imali dosta veliki pritisak, onaj pozitivni koji ja očekujem i u nastavku sezone, odgovorili smo kvalitetno, cijelo vrijeme smo pritiskali protivnika, samo je nedostajao taj, barem još jedan pogodak. Imali smo dovoljan broj šansi, više obećavajućih situacija gdje je trebalo mirnije odigrati zadnji pas da budemo još puno opasniji. I još nešto želim istaknuti. Prošlo je pet kola, a svi koji igraju protiv nas stanu čvrsto iza lopte u dvije linije i samo čekaju kontranapade. Mi još nismo momčad koja će na to odgovoriti na najbolji način.

Derbi je opravdao očekivanja

Trener Hajduka Marijan Pušnik prvenstveno je bio zadovoljan činjenicom da je njegova momčad ostala neporažena, svjestan da je gostovanje u Gradskom vrtu bilo prilično veliko iskušenje za njegovu, ovaj puta, prilično izmijenjenu momčad:

- Derbi je opravdao očekivanja, mislim da se mogao vidjeti dobar nogomet s obje strane. Vrlo žustra i tvrda utakmica u kojoj su obje momčadi imale svoje šanse. Vrlo sam zadovoljan pristupom svojih igrača, na tome im čestitam. Nama je poslije Dinama bilo važno ovu utakmicu ne izgubiti, prije svega odigrati muški, što smo danas i pokazali. Možda će netko misliti da bod u Gradskom vrtu nije uspjeh za Hajduk, ali ja sam sretan i zadovoljan. Protiv ovakvog Osijeka, koji spada među četiri najbolje momčadi HNL-a, ovaj je rezultat svakako dobar i predstavlja poticaj za dalje. Imali smo u nekim situacijama i dosta sreće, ali imali su i domaći u nekim našim prigodama, rekao je Pušnik.

Hajduk je nastupio bez nekih vrlo bitnih igrača iz najbolje postave, budući da Splićane ovoga tjedna očekuje prva utakmica završnog kruga kvalifikacija Europske lige, protiv izraelskog Maccabija...

- Neke sam igrače morao izostaviti zbog ozljeda, neke sam odlučio odmoriti jer su pred nama dvije utakmice godine. No, domaće je prvenstvo najvažnije u kontekstu da se preko njega dolazi na europsku scenu, ne bi mi nikada palo na pamet podcijeniti nijednog protivnika, a kamoli ovakav Osijek.