Ovaj vikend odigrano je pet pripremnih susreta mlađih kategorijama našeg kluba. Ostvarene su četiri pobjede i jedan neodlučen rezultat, a posebno impresivno izgledaju naši juniori, koji su uvjerljivo savladali još jednu seniorsku momčad.

Dobro vrijeme je poslužilo mladim kategorijama NK Osijeka da odrade vrlo uspješnih pet pripremnih susreta na pomoćnom terenu kompleksa Gradski vrt. Iako rezultat u ovakvim prigodama nije u prvom planu, vrijedi spomenuti kako su ostvarene četiri uvjerljive pobjede te jedan neodlučen rezultat.

Prvi su zaigrali Pioniri II, koji su se sastali s višestrukim te aktualnim prvakinjama Hrvatske, ŽNK Osijek. U izrazito dinamičnom i prilikama podjednakom susretu, koji je održan u večernjih satima petka, odigrali su bez pobjednika, odnosno rezultat je bio 1:1. 

Subota je donijela čak tri susreta, a prvi su ga otvorili mlađi pioniri, koji su zaigrali protiv svojih vršnjaka iz Grafičara i slavili uvjerljivim rezultatom 8:1. Jednako uspješni su bili i njihovi dvije godine stariji kolege, koji su istog suparnika savladali rezultatom 7:0, a u večernjim satima su još jednom na teren izašli mlađi pioniri. Njima se suprotstavila momčad Kneževih Vinograda, sastavljena od igrača od 2000. do 2004. godišta. U vjerojatno najzanimljivijem susretu ovog vikenda, naši su momci došli do pobjede rezultatom 5:3.

Posljednji susret odigran je u nedjelju, a Osijek su predstavljali juniori, koji su ranije prošlog tjedna već slavili protiv seniorskog sastava trećeligaša BSK iz Bijelog Brda. Ovaj puta im se ponovno suprotstavila seniorska momčad, a bila je to Mladost iz Čeminca. I ovaj ispit je uspješno riješen te su naši momci slavili s čak šest pogodaka u mreži gostiju.

U vodstvo se došlo u 16. minuti, kad gol postiže Klepač, a samo četiri minute kasnije Salapić je precizan za drugi pogodak. Mogla se do odmora prednost i dodatno povećati, ali Špoljarić u dva navrata nije bio dovoljno koncentriran. Taj rezultat je stajao do dvadesetak minuta prije kraja, kad mladi bijelo-plavi daju gas, uz poseban impuls igrača koji su ušli s klupe.

Tako su, u razmaku od samo tri minute, Brlić i Rosandić prvo odveli rezultat na 4:0. Malo kasnije Brlić postiže svoj drugi pogodak, a pet minuta prije kraja susreta, konačni rezultat postavlja Knežević. Gosti su umalo postigli počasni pogodak i bilo bi to pravo remek djelo, ali sreće je okrenula leđa Vidoviću, najiskusnijem igraču na terenu, koji je povukao s 25 metara udaljenosti.

Nakon susreta, trener gostiju Franjo Pranjić je pohvalio pobjednike:

"Čestitamo Juniorima Osijeka na pobjedi. Ovo je nama prva pripremna utakmica u ovoj godini tako da smo tek počeli pripreme te smo teško mogli parirati ekipi koja je motorički spremnija od nas i ekipi koja će za nekoliko godina preuzeti prvoligaški status NK Osijeka."

Zadovoljan je bio i Miroslav Žitnjak:

"Zadovoljan sam rezultatom i prikazanom igrom a ponajviše kontinuitetom koji je pokazala moja momčad. Očekivao sam da danas ponove onu utakmicu protiv BSK-a. To je ono što tražim. Kontinuitet dobrih igara, gdje nema mjesta oscilacijama. Mislim kako smo prvo poluvrijeme mogli bolje odigrati, dok je drugo poluvrijeme donijelo i pad kod gostiju što su moji momci iskoristili na najbolji način."