Zekić je opet ponovio kako želi da mu momčad bude hrabra i odlučna

Bijelo-plavi su dan prije utakmice sa Slaven Belupom otputovali u Koprivnicu gdje ih u subotu navečer očekuje četvrto gostovanje ove sezone. Osječani, dakako, vjeruju da i u Podravini mogu nastaviti uspješan niz nastupa na terenima svojih protivnika, a u momčad je spremna za novo iskušenje. Na redovitoj konferenciji za novinare, trener Zoran Zekić je uvodno napomenuo:

- Uglavnom je sve u redu, jedino je Lesjak morao ostati u Osijeku. On je ozlijeđen još u susretu s Lokomotivom, bio je u konkurenciji za ogled s Hajdukom u kojem je i zaigrao u završnici, ali se ovoga tjedna pokazalo da ipak nije potpuno spreman. Slaven Belupo je ostvario dobar učinak u prethodnim kolima, dvije od tri domaće utakmice riješili su u svoju korist, a u gostima nisu izgubili ni od Dinama u Maksimiru.

Zekić je najavio napadačku igru, bez ikakvih kalkulacija, sa željom i jasnom namjerom da se ponovno izbori pozitivan rezultat. Domaći teren, prema njegovim riječima, puno manje nego prije donosi prednost onome tko igra na svom travnjaku...

- Nema nikakve posebne razlike, sve ovisi o tome kako će se naši igrači postaviti na terenu. Nikakvog pritiska neće biti, tako da me te priče ne zanimaju. Želim da igramo kao kod kuće, takva će biti i koncepcija naše momčadi, težit ćemo napadačkoj igri, ali ne želim da to bude samo deklarativno nego i da igrači od početka zauzmu takav stav i pokažu se odlučnima u namjeri da se nametnemo protivniku.

Napadači mogu još i bolje

Osječani u svojim napadačkim redovima imaju više kvalitetnih rješenja, pa ni trener oko toga nema problema. No, ipak od svih očekuje još više...

- Svaki od naših napadača ima još prostora za bolje i konkretnije nastupe. To se odnosi i na Bobana i na Ejupija, Peroševića i Grgića koji konkuriraju za te pozicije. Ejupi nam je sigurno donio kvalitetu više, opasan je u šesnaestercu, ali može i zadržati loptu u nogama, pričekati da mu se suigrači priključe i osigurati nam „dubinu“.

Još je jednog prvotimca Zekić izdvojio i to zbog njegova odnosa prema obvezama:

- Arsenić je primjer pravog profesionalca. Iako nije igrao od početka u nekim prijašnjiim prvenstvenim utakmicama, na svakom je treningu maksimalno angažiran, a „pokidao“ se i protiv sedmoligaša Dračica. Zato ga želim posebno istaknuti.