U nastavku pratite LIVE txt prijenos iz Koprivnice gdje večeras od 21 sat bijelo-plavi igraju protiv Slaven Belupa.

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 2:3

Napokon možemo napisati - srušena je jedna iznimno negativna i ružna tradicija gostovanja Osječana u Koprivnici! U posljednjih devet sezona Osijek je ovdje uspio osvojiti samo jedan bod, a ovaj puta je zasluženo slavio i s još jednom pobjedom ostao u vrhu prvenstvene ljestvice. Sjajna je ovo najava predstojećeg slavonskog derbija protiv Cibalije u Gradskom vrtu. Pozdrav s Gradskog stadiona u Koprivnici!

90' + 3 Susret je završen, Osijek je i četvrti puta uzastopce slavio u gostima! Večeras je pao i Slaven Belupo, a junak susreta je Muzafer Ejupi koji je bio dvostruki strijelac i već je sada je vodeći "topnik" bijelo-plavih u ovoj sezoni!

90' Na istjeku smo 90. minute, igrat će se još tri u nadoknadi.

89' Pucao je Katić, snažno, ali ne i u okvir vratiju.

87' Posljednji puta mijenja Zekić. S travnjaka povlači Kneževića, ušao je Arsenić.

85' Kakva "luda" utakmica u Koprivnici! Osijek opet ima prednost. Petrović je puno toga napravio i ubacio idealnu loptu za Ejupija u sredinu, a sjajni je osječki napadač i ovaj puta pokazao kakav je golgeter. Neometan je pucao iz blizine i još jednom matirao Markovića.

85' 2:3 - EJUPI

83' Evo novog izjednačenja. Radić je fino proigrao Savića koji je s desne strane ušao u kazneni prostor, Leko ga pritom nije uspio neutralizirati u tom prodoru, nakon čega je uslijedio vrlo precizan udarac i lopta je završila u samom desnom kutu za 2:2.

83' 2:2 - SAVIĆ

80' javnu je opomenu zaradio Mioč.

79' Osječani su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist i sada imaju vodstvo, desetak minuta prije kraja.

73' Posljednja zamjena igrača kod Slaven Belupa. Na klupu odlazi Barić, do kraja ćemo gledati Radića.

71' Promjena kod Osijeka: Mioč umjesto Peroševića, a na drugoj strani igru napušta Zakarić, ušao je Savić.

70' veliku su priliku imali gosti i za treći pogodak! Centrirao je Knežević s desne strane, Ejupi pucao u padu, ali je Marković s(p)retnom intervencijom sačuvao mrežu, lopta se odbila do Peroševića koji također nije uspio postići pogodak...

68' Kakav su pogodak sada primili Koprivničanci!? Boban je poslao dugačku loptu prema šesnaestercu, Štiglec je nespretno reagirao glavom, vrativši loptu unatrag, a Marković je napustio svoja vrata tako da je to bio klasičan autogol!

68' 1:2 - ŠTIGLEC (ag)

66' žuti karton dobio je Barišić.

63' Vojnović je osjetio bolove u leđima i morao je napustiti igru, a ušao je Lulić. U isto vrijeme, na klupu kod domaćina odlazi Ivanovski, kojega mijenja Araujo.

57' Osijek je uspio izjednačiti, a strijelac je bio Ejupi, drugu utakmicu zaredom, ovaj puta svom bivšem klubu. Boban je ubacio, a Ejupi glavom smjestio loptu u desni kut nemoćnog Markovića - 1:1.

57' 1:1 - EJUPI

54' Ejupi je uspio ubaciti loptu u mrežu, ali je bio u nedopuštenoj poziciji, ostaje 1:0.

46' počinje drugo poluvrijeme susreta u Koprivnici kojega prati nešto više od 1.000 gledatelja.

45' + 1 završeno je prvo poluvrijeme u kojem Slaven Belupo ima vodstvo, ostvareno u završnici prvog dijela susreta.

45' igrat će se još minuta sudačke nadoknade vremena.

42' Ivanovski je realizirao najstrožu kaznu, prevario vratara Mikulića i doveo "farmaceute" u vodstvo. Lukić je prethodno dobio žuti karton.

42' 1:0 - IVANOVSKI (11m)

41' jedanaesterac za domaćina nakon dosuđenog prekršaja Lukića nad Ivanovskim. Sudac Strukan nije smatrao da je riječ o kaznenom udarcu, pokazao je u prvi trenutak da se igra nastavi, ali mu je pomoćnik Mandir signalizirao da je to bio prekršaj za najstrožu kaznu.

39' I treći puta je Knežević oprobao svoj udarac, nije to bilo loše, međutim, ni dovoljno precizno. Lopta je završila pokraj desne vratnice.

38' sada je javnu opomenu zaradio i Jovičić.

35' Žuti karton, prvi na utakmici, dobio je Perošević.

34' Pokušaj Zakarića nije donio nikakve probleme gostujućim nogometašima.

31' Na drugoj strani Boban je ubacio loptu u kazneni prostor, no Perošević nije stigao na taj centaršut.

31' Ivanovski puca s gotovo 30 metara, Mikulić je obranio.

27' dosta tvrda utakmica u kojoj domaćin pritišće vezni red Osječana, pa zasad nema bržeg protoka lopte prema šesnaestercu Slaven Belupa...

21' Još jednom je Knežević pokušao iz daljine, ovaj puta je to bilo neprecizno i bezopasno.

20' Kohorta i ovaj puta pruža glasnu potporu bijelo-plavima, u Koprivnici je stotinjak pripadnika osječke navijačke skupine. 

13' Snažno je opalio Knežević s dvadesetak metara, Marković je jedva izbacio loptu u korner.

10' Mikulić je loše ispucao jednu loptu koja je došla do Christensena, uslijedilo je odlično okomito proigravanje prema Ivanovskom koji je izbjegao zaleđe, krenuo sam prema osječkom vrataru koji je ispravio svoju pogrešku i spriječio Makedonca da ga matira u ovoj stopostotnoj šansi!

5' Gosti u "špici" imaju Ejupija koji prvi puta igra pred koprivničkom publikom u dresu suparničke momčadi, a iza njega su Knežević, Perošević i Boban.

1' Utakmica je upravo započela.

Prvi puta u ovoj sezoni u osječkom sastavu zaigrat će iskusni stoper Mislav Leko koji je dobio prednost u odnosu na Džolana i Arsenića, dok je Lesjak otpao iz kombinacija jer nije zaliječio ozljedu. Što se Koprivničanaca tiče, izvan stroja su oboljeli Pokrivač i rekovalescent Međimorec.

Glavni je sudac D. Strukan (Split), pomoćnici su mu Pepur (Split) i Mandir (Zagreb).

Evo i početne jedanaestorice Slaven Belupa: Marković, Purić, Jovičić, Musa, Štiglec, Katić, Christensen, Barić, Zakarić, Gregurina i Ivanovski. Pričuve su: Blažević, Savić, Araujo, Arap, Burić, Ribeiro i Radić.

Kako je i najavljivao uoči početka utakmice, trener Osječana Zoran Zekić na travnjak je odlučio poslati napadački orijentiranu momčad u kojoj su Mikulić, Matas, Lukić, Leko, Barišić, Petrovikj, Vojnović, Boban, Knežević, Perošević i Ejupi. U pričuvi su: Malenica, Mioč, Džolan, Arsenić, Anić, Grgić i Lulić.

Petnaestak minuta nas dijeli do početka utakmice između Slaven Belupa i Osijeka u okviru 6. kola MaxTV Prve hrvatske lige.

Pozdrav s Gradskog stadiona u Koprivnici!