Osijek je opet postigao tri pogotka u gostima, a posebno je, protiv svog bivšeg kluba, bio ubojit Muzafer Ejupi

Osijek i dalje ispisuje klupsku povijest kada je riječ o nizu gostujućih pobjeda u ovoj sezoni! Sada smo već na brojci četiri, budući da je nakon Istre, Intera i Lokomotive, na svom terenu kapitulirala i momčad Slaven Belupa. Osječani su napokon srušili neugodnu tradiciju gostovanja u Koprinici i kući se vratili s punim plijenom, pa je i trener Zoran Zekić imao puno razloga biti zadovoljan:

- Prije svega čestitam svojoj momčadi na pobjedi. U prvom poluvremenu smo imali dosta problema, nismo se baš najbolje snašli, nekako smo bili bojažljivi, ne znam je li u pitanju psihoza zbog te stalno spominjane tradicije kada je riječ o ovom gostovanju, pa je možda i to sputalo igrače. Jedino nas je Vojnović vukao na pravi način, ostali ga baš i nisu dobro pratili. No, najbitnija je pobjeda i da ne filozofiram previše, uočene ćemo nedostatke nastojati ispravljati i biti još bolji. Ne znam baš da će ostali klubovi u Koprivnici uspjeti doći do bodova, zato moramo biti zadovoljni jer smo pobijedili vrlo dobrog protivnika. Istina, bilo je taktičkih pogrešaka, ali to je sada ipak manje bitno.

Odlično drugo poluvrijeme

Zekić je tako i postavio igru da je bilo vidljivo kako gosti žele biti napadački orijentirani, što im se na kraju i isplatilo:

- Izašli smo od prve minute s tri napadača, svjesno smo žrtvovali jednoga igrača u veznoj liniji da bismo bili opasniji u završnici. Tek u nastavku je to došlo do izražaja kada smo se raspucali i bili puno opasniji, a uz postignute golove imali smo još neke situacije u kojima smo također mogli zabiti.

Željko Kopić, Osječanin na klupi Slaven Belupa, sportski je stisnuo ruku svome kolegi, a što se uzroka prvog poraza Koprivničanaca tiče, na press konferenciji je rekao:

- Čestitam Osijeku na pobjedi! Mi smo prvo poluvrijeme odigrali upravo onako, kako smo se dogovorili. Imali smo jak pritisak na zonu lopte, „gađali“ neke prostore za koje smo procijenili da možemo proći, stvorili nekoliko dobrih situacija i mislim da smo zasluženo imali rezultatsku prednost. No, u drugom smo dijelu platili ceh onih igrača koji nisu prošli pripreme s nama jer su nam se kasnije priključili. Pritisak više nije bio pravi, napravili smo i grube taktičke pogreške koje su nas koštale poraza jer ih protiv ovakvog protivnika, ako želiš pobijediti ili barem odigrati neriješeno, ne smiješ napraviti. Osječanima još jednom čestitke, a mi ćemo pokušati u idućem razdoblju doći na višu razinu od ove.

Kod Ejupija nema popusta...

Najčešće spominjano ime po svršetku susreta na Gradskom stadionu bilo je Muzafer Ejupi. Doskorašnji napadač „farmaceuta“ postigao je dva gola i nije imao popusta prema svom bivšem klubu. Stoga se već sada i među novinarima spominje kako Osijek još od Roberta Špehara nije imao tako ubojitog golgetera...

- Dobili smo sigurno igrača kakvog smo htjeli koji može realizirati prilike i pretvarati ih u golove. Nemojte jurcati s nekim zaključcima i usporedbama, ali mi je drago što takvog strijelca imamo u momčadi, rekao je Zekić.

Na ovu se temu nadovezao i Kopić:

- Ejupi je definitivno odličan za ovu našu Ligu, i kod nas je igrao pravi nogomet, odradio je i ove pripreme jako dobro, ali se na njemu vidjelo da više nije glavom „unutra“ i da želi promjenu sredine. Znate kako je Osijek reagirao, znate i da je Slaven Belupu neophodan novac od transfera i on sada zabija za svoj novi klub.